Победител в него стана Тиле Финкшт от словенския отбор на

...
Победител в него стана Тиле Финкшт от словенския отбор на
Коментари Харесай

121 колоездачи стартираха в 70-ата колоездачна обиколка на България

Победител в него стана Тиле Финкшт от словенския тим на Adria Mobil. 26-годишният играч бе най-бърз по трасето, като го мина за 1:15.920 мин. Коста Чолаков, основен изпълнителен шеф на ДЗИ, връчи купата и жълтата фланелка на спечелилия.

В неделя стартира същинската част от Обиколката с 2 полуетапа. Стартът бe даден в 9:15 ч. пред националния стадион „ Васил Левски “, след което състезателите потеглиха по 70-километровото трасе до гр. Пирдоп.

Италианецът Филипо Фортин от немския тим Maloja Pushbikers завоюва първия полуетап в 70-ата Колоездачна обиколка на България – правата от София до Пирдоп, написа Банкер.

 

Така той облече и жълтата фланелка на ДЗИ за водач в генералното класиране. Тя му бе връчена от Александър Ваташки, шеф ГА ДЗИ София и Перник, и Славка Манолова, районен управител ДЗИ. Йордан Петров от състава на Хемус Троян облече бялата фланелка на червени точки за най-хубав катерач, а зелената фланелка за най-хубав спринтьор облече Солт Истлщекер от унгарския тим Epronex.

 

Най-добър млад играч и притежател на бялата фланелка стана Михайло Столич от отбора на Lotus.

В с. Саранци, част от първия полуетап до Пирдоп, бе преминат и 90 000-ият км, откогато съществува Обиколката. Състезателят, който мина първи през знаковия километър – Матю Кинг от тима на Спийд Юнайтед, получи и специфична награда от 1000 лева

Победител в стадий 1Б от Пирдоп до Троян с дължина от 89 км стана Микеле Гацоли от тима на Astana Qazaqstan. Жълтата фланелка му връчи Петко Петков, районен управител район Северозапад. Друга изненада за феновете на колоезденето в Троян бе и надпреварата за деца от разнообразни възрастови групи, за които ДЗИ обезпечи специфични награди.

Днес състезателите потеглят за Казанлък, като ще изминат дистанцията от 108,3 км. На 29-ти август следва най-дългият стадий в тазгодишното издание – Казанлък – Бургас (190,53 км). Четвъртият стадий води състезателите от Бургас до Сливен (114,0 км), а финалът за първи път в историята на Обиколката на България ще бъде в Шумен на 31-ви август.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР