Победих, защото не играхме на клей, заяви Роджър Федерер след

...
Победих, защото не играхме на клей, заяви Роджър Федерер след
Коментари Харесай

Федерер изравни рекорд на Лендъл

Победих, тъй като не играхме на клей, съобщи Роджър Федерер след петата поредна победа и четвърта за този сезон над огромния си противник Рафаел Надал.
Швейцарецът не остави никакви шансове на Матадора, като се развихри за час и 13 минути за 6:4, 6:3 и за повторно след 2010-а ликува с купата в Шанхай.
Маестрото имаше преимущество още преди старта на мача. Заради дъжд покривът бе вдигнат над залата, което несъмнено оказа помощ на Федерер, тъй като играе по-добре на закрито против Рафа. Испанецът този път се появи с превръзка под дясното коляно, само че отхвърли да разяснява положението си.

„ Направихме същинско шоу – продължи Роджър. – Прекрасно е, че играх с моя популярен противник, за мен беше чест. Това, че излязохме един против различен на корта бе същинско наслаждение. “
Сблъсъкът бе 38-ми посред им, а Федерер понижи изоставането си до 15:23 победи. Успехът за Маестрото бе 94-и в кариерата, с което се изкачи до второто място по най-вече титли в „ оупън ерата “, изравнявайки върха на именития чех Иван Лендъл. Най-много оценки има американецът Джими Конърс (109).

Титлата е шеста за Маестрото през този сезон, а тя му донесе и чек за 1 136 850 $ от наградния фонд ($7,9 млн.).

Турнирът в Шанхай пък е един от дребното, които Надал в никакъв случай не е печелил. С това проваляне испанецът прекъсна серията от 16 следващи победи досега.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР