Победата във войната за борша е наша! – написа министърът

...
Победата във войната за борша е наша! – написа министърът
Коментари Харесай

Украйна спечели войната за борша срещу Захарова и Русия

" Победата във войната за борша е наша! " – написа министърът на културата на Украйна Олександър Ткаченко в профила си в Telegram. Той разяснява, че решението на ЮНЕСКО е взето по отношение на послание на украинското държавно управление, изпратено до организацията през месец март 2021 година

Битката за ястието от цвекло, зеле и картофи стартира доста преди пълномащабната война, напомня Ткаченко. Руското външно министерство неведнъж обявяваше борша за " съветско обичайно и национално ядене ". През април говорителката на Кремъл Мария Захарова съобщи, че в Украйна " кулинарни книги са забранявани, рецептата е защитавана в загадка и е неразрешено ястието да се готви ". " Защо да не може да си поделим борша? " - запита реторично тя.

Ткаченко обаче напомни, че в същото изказване Маша Захарова е нарекла украинския борш " манифестация на екстремизъм и нацизъм ".

" Ние бихме били щастливи да споделим борша и рецептите за него с всички цивилизовани страни. И дори с нецивилизованите, с цел да си имат и те нещо хубаво, вкусно и украинско. Но помнете и бъдете сигурни: ще спечелим тази война - по този начин, както спечелихме войната за борша ", приключва той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР