Победата осигурява място на шампионите в националните финали на турнира,

...
Победата осигурява място на шампионите в националните финали на турнира,
Коментари Харесай

„Бургас Спорт“ вдигнаха регионалната Фен Купа 2017 за Бургас и Ямбол

Победата обезпечава място на първенците в националните финали на шампионата, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември

След два дни, отдадени на същинския футбол и 64 мача, изиграни без капка фалш, отборът на „ Бургас Спорт " подвигна районната Kamenitza Фен Купа 2017 за областите Бургас и Ямбол. Победата обезпечава място на първенците в националните финали на шампионата, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. Там 10-те най-хубави тима от другари в България ще премерят сили за огромната премия в 15-тото издание на Фен Купа - посещаване на мач на обичан футболен тим в границите на Европа.

На бургаските първенци им се наложи да преодолеят редица мощни съперници по пътя към триумфа. В груповата фаза надделяха „ Мон Крис " с 3:1, „ Наборите " с 8:0 и „ FC Words " с 5:3. В осмина-финалите се постановиха над „ Пожарна Карнобат " с 5:1. В четвърт-финалите отстраниха „ Милан " с 4:2, а в полуфиналите победиха „ Монтереи " с 4:3.

Естествено най-оспорван беше финалният мач, който изправи „ Бургас Спорт " против тима на второ място „ Черноморец " (Несебър). Срещата беше извънредно зрелищна и класата на двата тима си пролича още в първите минути. „ Бургас Спорт " откриха резултата с гол на Пламен Крумов след карамбол в наказателното поле. Отговорът на „ Черноморец " не закъсня и единствено минута по-късно Руслан Господинов изравни. Резултатът остана неизменен доникъде на второто полувреме, когато Антон Спасов изпъна мрежата на „ Черноморец " за 2:1. Няколко офанзиви по-късно рожденикът Миро Косев удвои преднината на „ Бургас Спорт ". В последните минути „ Черноморец " съумяха да осъществят още едно попадение и последният съдийски сигнал пристигна при резултат 3:2 за първенците.

Трети и четвърти в класацията се подредиха „ Монтерей " (Карнобат) " и „ FC Words " (Бургас). С самостоятелни награди бяха отличени Атанас Терзиев от „ Черноморец " - разгласен за „ Най-добър вратар " и Мирослав Косев от „ Бургас Спорт " - разгласен за „ Най-атрактивен играч ". Почетният приз „ Най-спортсменски тим " беше присъден на момчетата от „ Пожарна Карнобат ", които посредством държанието си на терен се трансфораха в пример за феърплей. Почти всички представители на тима са сегашни и някогашни пожарникари, които са титулярни участници във всички издания на Kamenitza Фен Купа от самото й учредяване през 2003 година.

Много награди завоюваха и посетителите в състезателен комплекс „ Каменица Арена ", където се организира седмият районен кръг на Фен купа 2017. Венцислав Гичев не съумя да скрие насладата си, откакто беше изтеглен в лотария за истинска фланелка Joma на националния тим на България. Отново посредством лотария, късметлията Янислав Гунев от Ямбол се снабди с високотехнологична GPS Fitness гривна от Telenor, която отмерва крачки, следи сърдечния темп, има музикален плеър и редица други екстри. Официалният транспортьор на шампионата Hyundai също ощастливи стотици от гостите, като им даде опция да се включат в лотария за професионален двудневен курс за рали водач.
Следващият късмет за почитателите да завоюват награди от игрите на Фен Купа е на 15 и 16 юли, на стадион „ Осогово " в Кюстендил. Там ще се проведат районните полуфинали за тимовете от Перник, Благоевград и града хазаин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР