Победата на Хавиер Милей в Аржентина може да провали преговорите

...
Победата на Хавиер Милей в Аржентина може да провали преговорите
Коментари Харесай

Победата на Милей може да провали търговското споразумение между ЕС и Аржентина

Победата на Хавиер Милей в Аржентина може да провали договарянията за комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Меркосур. По време на акцията си извънредно десният либертарианец заплаши да напусне комерсиалния блок, образуван от Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай. 

" Непостигането на съглашение със страните от Меркосур и нератифицирането на съглашението за асоцииране би било огромна загуба за Европейския съюз, освен в стопански проект, само че и от позиция на връзките с Латинска Америка. През последните няколко години съюза интензивно се пробва да възвърне въздействието си в Латинска Америка, изключително след съветското навлизане в Украйна, когато Брюксел се опита да се снабди с допустимо най-вече съдружници ", споделя Густаво Мюлер, откривател от Центъра за проучване на световното ръководство в Льовен.

Въпреки тези компликации, Брюксел поздрави Милеи и съобщи, че има намерение да поддържа партньорството, по-специално като завърши договарянията по съглашението сред Европейския съюз и Меркосур във допустимо най-кратък период. Търговският контракт беше контрактуван по принцип през 2019 година, само че спомагателните екологични задължения, поискани от Европейски Съюз, тази година накараха Бразилия и Аржентина да потърсят нови отстъпки. Сега избирането на човек, отричащ изменението на климата, какъвто е Милей, може да се трансформира в още един мотив за някои страни - членки на Европейски Съюз, да се откажат от процеса. 

" Новото държавно управление в Аржентина, което отхвърля последствията от изменението на климата, съставлява нова спънка, изключително от позиция на Европейски Съюз и по-специално позицията на Европейския парламент. Но в това време най-важната страна в тези договаряния, когато става въпрос за изменението на климата, е тази, която има по-голяма част от горите на Амазонка, а точно Бразилия, и там би трябвало да се проведат множеството договаряния ", добавя Мюлер. 

Следващата среща на върха на Меркосур е планувана за 7 декември в Рио де Жанейро. И някои към този момент се изкушават да упорстват за решение до тогава, преди Милей да встъпи в служба единствено няколко дни по-късно на 10-и. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР