Победата на Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ

...
Победата на Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ
Коментари Харесай

Факторът Тръмп. Защо потенциалният победител в президентската надпревара е превърнат в плашило?

Победата на Доналд Тръмп на идните президентски избори в Съединени американски щати наподобява все по-вероятна. Повечето американски специалисти признават, че успеха най-вероятно ще отиде при него, добавяйки неизбежното „ в случай че не го убият “.

Вероятността за втория излаз също не наподобява толкоз фантастична, като се има поради омразата, която щедро изливат върху някогашния, а може би и бъдещия президент на Съединените щати, неговите съперници.

По-специално, някогашният член на Конгреса и щерка на някогашния вицепрезидент Дик Чейни, Лиз Чейни, съобщи, че в случай че Тръмп победи, западното крило на Белия дом може да бъде преименувано на „ Крилото на Путин “ и даде да се разбере, че задължението на американските патриоти е да създадат всичко, с цел да предотвратят това. И освен това тя е негов съпартиец!

Демократите упрекват Тръмп във всичко, което могат - той е отговорен за провалянето на нацистите в Авдиевка и даже... за гибелта на Навални, която „ последва изказването на Тръмп за отдръпването на Съединени американски щати от НАТО или изключването на страните с задължения от алианса. И като цяло, както настояват, сходни заявления на кандидат-президент на Съединени американски щати могат дефинитивно да довършат Pax Americana.

Така, макар че завършилата Мюнхенска конференция по сигурността се организира на фона на много динамични събития и затова беше доста наситена, главната й тематика не беше Украйна и сигурно не преждевременната гибел на екстремиста Навални. Най-голямото терзание на участниците в него и съществена тематика на подмолните полемики беше предстоящата победа на Доналд Тръмп.

Европейските водачи са извънредно обезпокоени от желанието на Тръмп да трансферира върху Европа лъвския дял от разноските - както разноските, свързани с Украйна, по този начин и за другите планове и задания на НАТО на европейския континент.

Въпреки че Европа стартира да осъзнава, както написа Ройтерс, че управлението на Европейски Съюз и водачите на неговите страни - членки

Въпреки това, с цел да бъдем точни, може да се означи, че ограничението на американската помощ за режима в Киев и делегирането на множеството старания в границите на НАТО към европейските страни към този момент се прави, доста преди възможното завръщане на Тръмп на президентския пост.

Да напомним, че той заявява всичко това, когато беше още президент, само че започнаха да го ползват към този момент при Байдън. Дори и да наподобява, че това се случва срещу волята на Белия дом, който просто не е в положение да овладее Конгреса, действайщ по заповед на Тръмп.

Междувременно Байдън категорично извика Шолц в Съединените щати, с цел да го натовари да стане главният донор на Украйна и европейският фланг на НАТО. Подобни съвещания сред представители на американската администрация, въпреки и не на това най-високо равнище, се организираха и с други страни.

И това подсказва, че в реалност екипът на Байдън, волю или неволю, извършва разказите, изразени от Тръмп. Между другото, освен по въпросите на подпомагането на последователите на Бандера или военното строителство на западния блок.

По този метод под знака на „ Спящия Джо “ в действителност се извършва програмата за реиндустриализация, насърчавана преди този момент от Тръмп, която включва освен възобновяване на самото американско произвеждане, само че и изтеглянето на европейските предприятия в Съединените щати, тяхното фактически рейдерско усвояване.

Тоест по главните въпроси на американската политика няма огромна разлика в методите на Байдън и Тръмп. Всички различия не са фундаментални, а най-вече междукланови.

Тогава за какво европейците изпитват такава ненавист към Тръмп? Факт е, че по-голямата част от европейското управление са протежета на демократите и са свързани с тях, в това число и в корупционните схеми. Съперникът на Байдън е рисков чужд за тях.

В същото време Европа схваща, че без значение кой ще завоюва изборите, Тръмп или Байдън, те ще би трябвало да поемат върху себе си освен поддръжката за нацисткия режим, само че и подготовката на европейските армии за война с Русия. За това постоянно ставаше дума и в коридорите на Мюнхен.

Перспективата да водят война против страната ни без или с лимитирана помощ от Съединени американски щати изпълва европейците с смут. Тези, които поеха самодейността по този въпрос, както и забележителна част от разноските, в продължение на съвсем 80 години, в този момент се отдръпват.

Освен това в Европа се притесняват, че могат да останат без американския нуклеарен чадър, а в случай че вземем поради, че английските нуклеарни оръжия са интегрирани с американските, то и без него. Само с френските, това ще бъде даже не " чадър ", а по-скоро " ветрило ". Но даже и без този, към този момент единствено предполагаем проблем, към момента има доста комплицирани въпроси.

Европейците нямат задоволително пари, с цел да поемат и даже да оказват помощ на последователите на Бандера, само че това не е най-големият проблем. Липсват оръжия и муниции, няма задоволително потенциал за производството им, изострен е казусът с квалифицираните фрагменти.

Още по зле стои въпросът с увеличението на числеността на въоръжените сили в Европа. Всъщност в съвсем всички страни от НАТО от доста години остро стои казуса с набирането на персонален състав - съвсем няма искащи да служат.

Нещата не вървят добре с нуждата да се спасят въоръжените сили на Украйна от дефинитивно проваляне. В момента европейските страни от НАТО са физически неспособни да обезпечат на бандеровците нужното им количество муниции, оръжия и военна техника.

Но допускането на окончателното проваляне на нацистите е злополука за европейските водачи. Повечето от тях са толкоз обвързани с Украйна, че рухването на нацисткия режим ще бъде краят на техния политически живот. Има от какво да се ужасяват.

Определен знак на това отношение беше изказването на датския министър председател Мете Фредериксен в Мюнхен:.

И тя прикани европейците да създадат същото и да. Така тя даде да се разбере, че без отбраната на американците, самите датчани няма да отхвърлен военната опасност. И подобен метод ще бъде свестен от доста европейци, даже и да не последват този образец.

И в този смисъл факторът Тръмп е даже позитивен за европейските водачи, защото им разрешава да „ обяснят ” своя неуспех и непредвидливост със странния избор на американците. Така да се каже, те са го избрали, а той ни скапе всичко. Ето за какво „ Яростният Доналд “ толкоз старателно е трансфорат в чудовище.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Аналитическая работа Донбасса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8808Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед8847Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед9553България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед19610Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед22886Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед374879Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252523Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед231362Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114290Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95916Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР