Победата на Барселона над Виктория (Пилзен) с 4:2 в Шампионската

...
Победата на Барселона над Виктория (Пилзен) с 4:2 в Шампионската
Коментари Харесай

Вратар дебютира за Барселона от 126-ия опит

Победата на Барселона над Виктория (Пилзен) с 4:2 в Шампионската лига може и да пристигна в мач без значение за отбора, само че той се оказа специфичен за титулярния вратар на каталунците във въпросния дуел Иняки Пеня.

Причината е, че 23-годишният вратар най-сетне записа своя формален дебют за първия състав на клуба. Това се случи от… 126-ия опит. За първи път юношата на Барса попадна в групата на мъжкия тим на 28 ноември 2018 при триумфа с 2:1 над ПСВ Айндховен в ШЛ. Оттогава насам обаче той оставаше запаса в цели 115 мача, а в 10 други отпадаше от окончателния състав за срещите на отбора. Във вторник вечер обаче Пеня най-сетне получи късмет да покаже на какво е кадърен и изигра цялостен мач за каталунците, макар че позволи два гола в него. Така той се трансформира във 195-ия футболист от „ Ла Масия “, който дебютира за Барселона в формален мач.

След края на дуела стражът акцентира, че за него е било привилегия да има опцията да играе за каталунците, като не пропусна да изрази насладата си и в обществените мрежи. Той има 63 мача за клубния дубъл, а напролет беше преотстъпен в Галатасарай където записа 8 срещи, като 2 от тях бяха точно против Барса в Лига Европа.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР