Победа над данъчните извоюва по-малката дъщеря на несебърския наркобос Димитър

...
Победа над данъчните извоюва по-малката дъщеря на несебърския наркобос Димитър
Коментари Харесай

НАП прецака дъщерята на Митьо Очите с безумен гаф

 Победа над данъчните извоюва по-малката щерка на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите. В резултат на триумфа компанията на Ивелина Желязкова " Съншайн 0604 " ще си спести над 10 хиляди лв. данъци. И то надалеч не тъй като Ива е " не запомнила " да заявява приходите от такситата, които ръководи, а поради безразсъден гаф на Национална агенция за приходите. В резултат Административният съд в Бургас, където Желязкова апелира издадения й инспекционен акт, отхвърля изобщо да разисква събраните по случая улики.

Самата данъчна драма се точи към този момент близо три години. Стартът й е през 2018 година, когато против Митьо Очите бяха повдигнати обвинявания за управление на незаконна група, а той сполучливо духна в чужбина. След разразилия се скандал с бягството на боса със случая се зае персонално основният прокурор. Той даде обещание, че наред с наказванията на служителите, разрешили изгубването на Желязков, ще бъде тестван подробно обръчът от компании към несебърския Ал Капоне.

На мушката с изключение на охранителната " Аркус Сигурност Бургас ", която Очите съгласно управляващите управлява посредством подставени лица, попаднаха и компаниите на неговите родственици, които държат таксита в Слънчев бряг. В началото на август 2018 година при взаимна акция на ДАИ, полиция и данъчни бяха тествани десетина сдружения, които съгласно прокуратурата се управляват от Очите. За част от тях бе оповестено, че са показали подправени документи за регистрация на таксиметровите коли. На челно място измежду проверяваните бе точно " Съншайн 0604 ", която по това време е благосъстоятелност на огромната щерка на Митьо Очите Станислава.

Като част от следствието в сдружението, което в това време се озовава в ръцете на Ивелина Желязкова, стартира и данъчна инспекция. С нарочна заповед на шефа на приходната организация проверката е поверена на екип от чиновници от Добрич. Целта съгласно осведомени е да се отстрани шанса те да бъдат " пробити " от хората на Митьо Очите. След подробно ревизиране на книжата за работата на такситата са открити търсените нередности, написа " ".

Те са свързани най-вече с липса на регистрирани действителни обороти от бакшишите, които всекидневно прибират по 10 лева на километър от туристите в Слънчев бряг. Това дава съображение на ревизорите да начислят служебно в допълнение заплащане на съществени суми като налози на компанията на Ива в интервала 2014-2018 година Заедно с насъбраните лихви дължимите данъци са 10 421 лева, излиза наяве от присъдата по делото.

В бързината да се стартира проверката и се регистрира активност пред обществото се оказва, че данъчните позволяват сериозен гаф. По закон сходни проверки могат да бъдат осъществявани единствено от чиновници на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите, където попада съответното обитаемо място. В случая това е Бургас. Допуска се и изключение това да вършат и инспектори от други дирекции, само че единствено в случай че те бъдат особено командировани.

В случая с компанията на Ивелина Желязкова се оказва, че това не е направено. За това и в свое решение от предходната седмица Административен съд-Бургас анулира издаденият акт. От присъдата излиза наяве, че мотив за анулацията е липса на командировъчна заповед на ревизорите. След като установяват тази неправда, магистратите са длъжни по закон да анулират ревизионния акт, без изобщо да преглеждат установените нарушавания. Нещо повече, те даже присъждат на Ива да бъдат заплатени 1700 лева за направените разходи по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР