По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони ...

По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони

Синоптиците вещаят дъжд и ветрове за последния работен ден

По-обилни по количество ще са преваляванията в крайните южни региони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, характерно в Източна България и северно от планините и там дневните температури ще са по-високи, до към 13°-14°. В останалата част от страната оптималните температури ще са най-вече сред 6° и 11°, прогнозира дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология пред Българска телеграфна агенция.
 
Над Черноморието към обяд облачността ще се усили. След обяд изначало в южните региони,  а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни региони има нараснала възможност за по-обилни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са: 12°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни региони-4  бала.
 
Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се усили. От запад на изток ще превали дъжд, над към 1600-1700 метра-сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-обилни количества превалявания. В ранните утринни часове в западните региони е допустимо и на височина към 800-900 метра да прехвърчи сняг. Ще духа мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра-към минус 1°.

Източник: petel.bg