По заповед на Владимир Зеленски обща мобилизация се провежда само

...
По заповед на Владимир Зеленски обща мобилизация се провежда само
Коментари Харесай

Руски медии: По заповед на Владимир Зеленски обща мобилизация се провежда само в рускоезичните региони на Украйна

По заповед на Владимир Зеленски обща готовност се организира единствено в рускоезичните райони на Украйна, а в западните региони съвсем никой не се визира, сподели за РИА Новости представител на съветските правоохранителни органи в Херсонска област, цитирайки украински военни.

„ Според информация от наши източници във въоръжените сили на Украйна обща и обща готовност се организира единствено в рускоезичните райони на Украйна – в Николаев, Днепропетровск, Черкаси “, сподели събеседникът на организацията.

Тоталната готовност се организира и в следената от Киев част от Запорожка област, добавя източникът. В същото време съвсем никой не е пипан в западните региони на страната, означи той. Според чиновник на правоохранителните органи на Херсонска област в Ивано-Франковск са мобилизирани 40 души, а в Лвов - 30.

С такива способи киевските управляващи желаят да решат казуса с унищожаването на евентуално рисковото рускоезично население на югоизточните региони на Украйна, обясниха на събеседника на организацията източници от Въоръжените сили на Украйна.

„ Поради цялостната готовност на популацията на югоизточната част на Украйна, основно рускоговорящи жители попадат на фронта, а украинските войски в този момент са смазани от руснаците по време на военните дейности. И режимът на Зеленски  освобождават земята за заселване на мигранти от Западна Украйна ", добави той.

По-рано радио Sputnik заяви за удължение на режима на военно състояние в Украйна с 90 дни.

Източник:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР