По заповед на президента Джо Байдън американски изтребител е свалил

...
По заповед на президента Джо Байдън американски изтребител е свалил
Коментари Харесай

САЩ свалиха неидентифициран летящ обект над Аляска с размерите на малка кола

По заповед на президента Джо Байдън американски изтребител е свалил на огромна височина над Аляска обект с размерите на дребен автомобил, заяви Белият дом, представен от международните организации.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи пред публицисти, че не са известни доста детайлности за обекта, само че Съединени американски щати чакат да го възстановят, защото той е паднал в американски териториални води.

Не е ясно от кое място е пристигнал обектът.
Както добре знаете, гражданските самолети летят на височина сред 13.5 - 13.7 км. Така че имаше основателно безпокойство, че този обект може да съставлява опасност или евентуална заплаха за гражданския въздушен трафик. Беше преценено, че има основателна причина да бъде свален и след съвещания ние дадохме подобен съвет на президента. Той разпореди обектът да бъде свален.
бригаден военачалник Пат Райдър, прессекретар на Пентагона

Обектът е паднал в крайната североизточна част на Аляска, покрай границата с Канада. Пилотът на изтребителя, свалил обекта, показал, че на борда не е имало хора.

На 4 февруари Съединени американски щати смъкнаха китайски балон за наблюдаване на огромна височина, който мина над територията на Съединените щати.

Засега управляващите внимават да не класифицира сваления в петък обект като балон, показва Ройтерс.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР