По закон президентът има пълен контрол над НСО, той е

...
По закон президентът има пълен контрол над НСО, той е
Коментари Харесай

Бойко Ноев: НСО е безконтролна служба, да се маха

По закон президентът има цялостен надзор над НСО, той е шеф на службата. По някаква причина обаче той отхвърля отговорността си за нея, министър председателят и Народното събрание също.Това съобщи експертът по сигурност Бойко Ноев. Така се получава една работа с голям властови запас, която никой не управлява, сподели Ноев. НСО е сенчеста работа, с която може да се злоупотребява, спомняте си случая с Лютви Местан, който сподели, че тя се употребява за политически цели, добави той пред bTV.

Първото нещо, което в този момент би трябвало да направи президентът, е проверка, която да откри най-много на кого е била слагана защита и за какво. Кой я е възлагал. А не да се занимаваме кой с кого спал, с кого ловувал и каква кола карал, уточни Ноев.

40 млн. е бюджетът на НСО, а службата за битка се тероризма има неведнъж по-малък бюджет и състав. В НСО чиновниците са офицери, а ги употребяват като портиери и камериерки, сподели Боев като настоя службата да се трансформира в ядро на антитерористично звено.

Грешка ще е да се фиксираме върху личността на ген. Ангел Антонов, това ще ни отклони от същността - от диалога за безконтролността на НСО, счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР