По закон Лукойл Нефтохим дължи 10% данък и 30% т.нар.

...
По закон Лукойл Нефтохим дължи 10% данък и 30% т.нар.
Коментари Харесай

Държавен рекет върху Лукойл Нефтохим

" По закон " Лукойл Нефтохим " дължи 10% налог и 30% така наречен налог взаимност. Ако не се неистина, до този миг рафинерията в Бургас е изплатила към 136 млн. лева в бюджета и се чака до края на година да заплати още към 340 млн. лева, т.е. към 500 млн. лева общо. Това ще бъдат неговите отговорности. Всички други налози, за които се твърди и се дават обещание не виждам да има за тях законова основа.Това повече ми наподобява на един държавен рекет, в сравнение с нещо свястно ", съобщи някогашният народен представител от " Българска социалистическа партия за България " и ръководител на енергийния съвет на партията Таско Ерменков сподели пред БТВ и добави,че налозите в България се дефинират със закони.
Според него всичко това, което се случва към " Лукойл Нефтохим " е предизборно, с цел да може властта да докара със зъби и нокти дефицитът в бюджета да бъде 3%, каквото е едно от условията за влизане в Еврозоната.
Политиците употребяват дерогацията за вноса на съветски недопечен нефт като рекет против " Лукойл ", съобщи и президентът на Синдиката на нефтохимиците Павлин Ваковски. От синдикатите оповестиха, че от " Лукойл " са платили всичко дължимо към хазната и се заканиха да употребяват всички законови средства, с цел да защитят работните места на хората.
Междувременно, ден откакто партиите в ръководството сякаш се схванаха по какъв начин да действат с дерогацията на " Лукойл Нефтохим ", напрежението в " сглобката " през вчерашния ден още веднъж набъбна. От ПП-ДБ се оказаха срещу провеждането на изключително съвещание на Народното събрание в петък, на което да се гледа тематиката за работата на рафинерията и неналичието на финансова изгода за жителите от съществуващата дерогация за вноса на съветски нефт.
Двете партии желаят тематиката да се дискутира в Народното събрание след изборите. От ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха на противоположната позиция, откъдето дадоха обещание незабавни промени в закона за енергетиката и действителни приходи от рафинерията още идната седмица. Делян Добрев от ГЕРБ разгласи, че изключително съвещание на Народното събрание в петък ще бъде планувано и ще има и от това кой ще се появи на него ще проличи кой е " на хранилката " на " Лукойл ".
" Тя се оказа доста огромна - в нея има членове на кабинета, ръководители на парламентарни групи и министри ", сподели Добрев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР