По-ярък панел Master HDR OLED Professional Edition е внедрен в

...
По-ярък панел Master HDR OLED Professional Edition е внедрен в
Коментари Харесай

Panasonic вдига високо летвата при OLED телевизорите


По-ярък панел Master HDR OLED Professional Edition е внедрен в две нови OLED серии на Panasonic
(снимка: Panasonic)

Изцяло нови модели OLED и LED тв приемници включва продуктовата гама на Panasonic за 2021 година След като на ревюто CES показа флагмана JZ2000, тази седмица компанията разкри детайлности за моделите на онлайн конференция за медии.

Следвайки концепцията „ Виж всичко, почувствай всичко ”, Panasonic употребява своето ноу-хау за качество на картината, с цел да усъвършенства още повече прекарванията при гледане на спортни излъчвания, игри, поточно предаване и каквото и да е друго наличие. Телевизионната картина пресъздава всички елементи, цветове и контрастност, планувани от основателите на наличието, което се комбинира с акуратен и мощен тон, с цел да може фенът в действителност да види и почувства всичко.

При OLED тв приемниците, към флагмана JZ2000 Panasonic добави новите серии JZ1500, JZ1000 и JZ980 , като те се оферират с 65-инчови, 55-инчови и – нови за 2021 година – 48-инчови размери на екраните. Както при JZ2000, тези модели идват с конфигурация на цветовете от Стефан Соненфелд, създател и основен изпълнителен шеф на Company 3, както и приближен помощник на едни от най-хубавите режисьори в света.

Доскоро панелите Master HDR OLED Professional Edition се използваха единствено във водещите модели тв приемници, само че през 2021 година Panasonic ще оборудва с тези по-ярки OLED панели както JZ2000, по този начин и JZ1500 (с изключение на 48-инчовия модел) – вследствие на това феновете ще могат да се насладят на по-добро HDR качество на картината, като в същото време разполагат с цялостна озвучителна система вкъщи.

Всички OLED тв приемници ще бъдат оборудвани с напълно новия процесор HCX Pro AI , който беше обявен при JZ2000 и поддържа режим на картината с изкуствен интелект. Auto AI обезпечава оптимално преживяване, като тъкмо разпознава какъв тип наличие се гледа сега: да вземем за пример кино или спорт, след което автоматизирано настройва както качеството на картината, по този начин и качеството на звука. Това е независим режим на картината, тъй че феновете, които желаят собственоръчно да изберат най-хубавите настройки, към момента ще могат да го вършат.

Процесорът „ HCX Pro AI ” автоматизирано усъвършенства качеството на картината съгласно наличието
(снимка: Panasonic)

Освен това, с помощта на процесора HCX AI Pro, новите OLED модели ще поддържат и рисковия игрови режим Game Mode Extreme , при който латентността е понижена до една от най-ниските стойности в региона на OLED тв приемниците. Това се дължи не толкоз на цялостното развиване на OLED технологиите, а по-скоро е резултат на обилни инженерни усъвършенствания, направени от Panasonic. Всички OLED модели ще поддържат също по този начин и AMD FreeSync Premium.

В допълнение към OLED моделите, Panasonic разгласи три нови серии LED тв приемници за 2021 година: JX940 (75-инчов, 65-инчов, 55-инчов, 49-инчов), JX850 (65-инчов, 58-инчов, 50-инчов, 40-инчов) и JX800 (65-инчов, 58-инчов, 50-инчов, 40-инчов).

Серията JX940 , в частност, се нарежда за феновете на спорта и игрите. Първо, сходно на наскоро показаните OLED тв приемници, JX940 разполага с новия процесор HCX Pro AI, което значи, че може автоматизирано да разпознава спортни излъчвания и надлежно да усъвършенства качеството на картината. Технологията Intelligent Clear Motion също по този начин изглажда динамичните дейности, с цел да достави на феновете наслаждение от гледането без вибриране.

На второ място, серията JX940 се предлага със 120Hz ослепителен панел HDR Cinema Display Pro с необятен зрителен ъгъл – съвършен за гледане на спортни излъчвания със фамилията или приятелите. Трето, поддръжката на Dolby Atmos спомага стаята да се извърши със звука от стадиона.

В допълнение, серията JX940 се отличава и с новаторска итерация на многофункционалната пиедестална подложка на Panasonic (с изключение на 75-инчовите модели). Когато пиедесталите са инсталирани във външно състояние, те повдигат тв приемника леко нагоре, с цел да разрешат под него да бъде подложен саундбар (като Panasonic HTB490, който се съчетава с дизайна на телевизора), с което в допълнение се усъвършенства звуковото показване.

Поддръжката на Dolby Atmos изпълва стаята със звука от наличието на екрана
(снимка: Panasonic)

Що се отнася до игрите, серията JX940 е оборудвана с новия процесор HCX Pro AI, което значи, че поддържа функционалностите на HDMI 2.1, като променлива периодичност на освежаване VRR (Variable Refresh Rate) и висока кадрова периодичност HFR (High Frame Rate), което я прави мощен товарен кон за игри. JX940 също по този начин поддържа AMD FreeSync Premium.

Телевизорите от серията JX800 са идеални за поточно предаване. Внедряването на новия процесор HCX Pro AI в моделите от по-висок клас значи, че Panasonic в този момент смъква предходното потомство HCX процесор до базови модели, като серията JX800, с помощта на което те ще имат достъп до експертизата на Panasonic в региона на пресъздаването на цветовете.

Качеството на картината на JX800 в композиция с панела HDR Bright Panel Plus и доста необятния набор от услуги за поточно предаване го прави съвършен бюджетен фамилен тв приемник, споделят от компанията.

Също по този начин, за първи път JX800 комбинира процесора HCX на Panasonic с платформата Android TV, приспособена към истинския потребителски интерфейс Home Screen на Panasonic за елементарно потребление.

През 2021 година Panasonic продължава мощната традиция да поддържа първокласни функционалности в цялата моделна гама . Така да вземем за пример, режимът Filmmaker Mode (Режисьорски режим) с Intelligent Sensing (Интелигентна чувствителност), който Panasonic разгласи при своите OLED модели за 2020 година, ще се поддържа през 2021 година надолу чак до серията JX800.

По отношение на HDR форматите, Dolby Vision IQ ще се поддържа от всички OLED тв приемници за 2021 година, както и от LED тв приемниците от серията JX940. Форматите Dolby Vision и the HDR10+ Adaptive ще се поддържат чак до серията JX800, дружно с HDR10 и Hybrid Log Gamma.

Що се отнася до игрите, Game Mode Extreme ще бъде поддържан до JX940, носейки със себе си преимуществата на 4K High Frame Rate (HFR) и Variable Refresh Rate. В звуково отношение, Dolby Atmos ще се поддържа надолу до серията JX850.

Всички нови модели надолу до серията JX850 идват с нова версия на операционна система за смарт тв приемници „ my Home Screen 6.0 ” на Panasonic. Тя се се отличава със обилни усъвършенствания във функционалността и използваемостта. Функцията my Scenery, да вземем за пример, разрешава избор на спокойни изображения и видеоклипове или задаване на лични, които отразят настроението на потребителя или времето от деня – това е функционалност за медитация, отмора или подготовка за лягане.

Функцията HDMI Signal Power Link автоматизирано превключва входа за подаване на сигнал, даже от PC
(снимка: Panasonic)

Нов таймер за включване разрешава на потребителите да възнамеряват времето, когато тв приемникът ще се включи автоматично; те могат също по този начин авансово да изберат обичан канал или сигнала от кой HDMI вход желаят да покажат. Освен това тв приемникът може да покаже и новата функционалност my Scenery.

Двойната Bluetooth връзка разрешава на тв приемника да предава тон по едно и също време към две обособени Bluetooth устройства, което значи, че късно през нощта звукът от кино лентата може да се слуша посредством Bluetooth слушалки, без да смущавате съня останалите.

Интерфейсът на менюто е усъвършенстван, с цел да разреши бърз достъп до най-често употребяваните настройки на картината, звука и други.

Всички нови модели надолу до JX850, в това число, поддържат вградени Гугъл Assistant и Amazon Alexa . Така потребителите могат да употребяват гласа си, с цел да ревизират времето или новините, дружно с друга потребна информация, напряко на своя тв приемник.  JX800 поддържа Гугъл Assistant, само че не поддържа Amazon Alexa.

Сред другите нови функционалности е HDMI Signal Power Link за автоматизирано включване от режим на подготвеност и превключване на входа, даже при подаване на сигнал от устройства като PC, които не са съвместими със CEC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР