По всяка вероятност Шенген по суша ще съвпадне с влизането

...
По всяка вероятност Шенген по суша ще съвпадне с влизането
Коментари Харесай

Керемедчиев: Антимигрантски, крайнодесни и популистки партии набира скорост

" По всяка възможност Шенген по суша ще съвпадне с влизането в Еврозоната ", предвижда пред БНР изрази мнение някогашният заместник-министър на външните работи и на стопанската система Милен Керемедчиев.

" Това, за което претендира Австрия, няма стопански аспект, а по-скоро политически ", безапелационен е Керемедчиев.

" Има вълна от терзание у европейските гласоподаватели по отношение на увеличаващия се мигрантски напън. Мигрантският въпрос ще бъде съществена тематика, която ще би трябвало да адресират европейските държавни управления. Правителство, което не го направи, ще получи доста мощен пестник от гласоподавателите ", уточни Милен Керемедчиев.

Според него " граничните страни като България и Румъния са на мушката, на фокуса на европейските, на австрийските политици ".

Австрийският бизнес също е обиден и е доста по-заинтересован тези ограничавания да паднат. Затова вместо да се опитваме и да гоним втория максимален вложител в България – Австрия, би трябвало да се обединим и взаимно да оказваме напън върху австрийското държавно управление, разяснява Милен Керемедчиев по отношение на апелите на български бизнес организации за протест на австрийските артикули и масираните инспекции в търговски обекти.

" Имаме доста благоприятни условия за лобиране в положителния смисъл. Видя се в образеца с Румъния, че оказването на напън върху Австрия не работи. "

Керемедчиев акцентира, че " няма никаква заплаха да се превърнем в бежански център, в гето, тъй като това на практика няма по какъв начин да се случи ". По думите му, Дъблинското съглашение не работи и няма по какъв начин да проработи.

" Очаква ни много напрегната година. Вълната от антимигрантски, крайнодесни и популистки партии набира скорост. Следващите избори, които предстоят, и европейски, ще бъдат доста напрегнати. Тези партии ще набират мощ ", предвижда Милен Керемедчиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР