По всичко личи, че титлата във Формула 1 за 2023

...
По всичко личи, че титлата във Формула 1 за 2023
Коментари Харесай

Волф обясни сложната задача, която очаква Хорнър

По всичко проличава, че купата във Формула 1 за 2023 година ще бъде извоювана от водач на Ред Бул. По-вероятно е първенец още веднъж да стане Макс Верстапен, само че и Серхио Перес не крие своите упоритости.

След първите пет кръга за годината двамата са разделяни от 14 пункта в интерес на двукратния международен отличник, който има три победи на своята сметка и две втори места. В същото време мексиканският му съотборник има два триумфа, две втори и едно пето място. Той също по този начин победи и в спринта в Баку, където Верстапен приключи трети.
 Пълно класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Маями Пълно класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Маями
В същото време техният непосредствен преследвач Фернандо Алонсо изостава с цели 30 точки от Перес. Ако това систематизиране на силите се резервира и след завръщането на Формула 1 в Европа то сигурно Верстапен и Перес ще решат купата между тях.
 Перес: Не желаех да пожертвам да се ударим с Макс Перес: Не желаех да пожертвам да се ударим с Макс
Надеждите са двамата да бъдат оставени да се борят свободно, а Тото Волф разказа „ тежката задача “, която чака неговия сътрудник Кристиан Хорнър, в случай че в Ред Бул фактически оставят водачите си да се борят свободно. Самият Волф има опит в сходна обстановка, защото сред 2014 и 2016 Люис Хамилтън и Нико Розберг бяха свободно да се борят между тях и меко казано в гаража на Мерцедес имаше високо напрежение в огромна част от времето.

„ От персонален опит ви споделям, че Кристиан и тима ги чака доста комплицирана задача, тъй като и двамата водачи ще желаят да бъдат третирани еднообразно, само че в това време ще желаят да имат преимущество. В нашия случай ние бяхме доста открити от самото начало и дискутирахме нещата преди надпреварите. В края на краищата и Нико, и Люис уважаваха решенията на тима, макар че се бориха за купата между тях “, съобщи Волф.
 Верстапен чака Ред Бул да резервира огромния си задатък Верстапен чака Ред Бул да резервира огромния си задатък
Австриецът също по този начин се върна и към борбата за купата през 2016 година, която бе извоювана от Розберг с 5 точки. В хода на сезона обаче той и Хамилтън неколкократно се удариха между тях, а Волф призна, че в този момент би подходил по друг метод към избрани обстановки.

„ Връщайки се обратно във времето несъмнено има неща, които бих направил по друг метод през 2016 година. Трябва да се откри верният баланс сред обстоятелството, че двамата се борят за купата един против различен, само че и в това време са в един гараж и са част от една по-голяма конструкция. Това в никакъв случай не е елементарно, тъй като те са си състезатели “, изясни Волф.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР