По всичко личи, че скандалният пернишки прокурор Бисер Михайлов отново

...
По всичко личи, че скандалният пернишки прокурор Бисер Михайлов отново
Коментари Харесай

Жената на пернишкия прокурор Бисер Михайлов ядяла бой на поразия

По всичко проличава, че скандалният пернишки прокурор Бисер Михайлов още веднъж ще се измъкне изсъхнал от следващия престъпен сюжет в фамилията му. Припомняме, че той бе задържан през предходната седмица, откакто 15-годишната му щерка Боряна подаде сигнал за нанесен от него нечовечен побой върху брачната половинка му Биляна.

Няколко дни след екшъна, Софийският градски съд пусна Михайлов на независимост, без мярка за неотклонение, а сътрудниците му даже не стачкуваха правосъдното решение.

 

Аргументът на съда да пусне на независимост прокурор Бисер Михайлов е повече от индикативен за съществуващия двоен стандарт в правосъдната ни система и освен. Твърди се, че на този стадий от следствието е невероятно да се откри, че той е безапелационният причинител на побоя над брачната половинка му.

Развоят на събитията към бащата на 19-годишният бияч Васил Михайлов подсказва, че в близко бъдеще Михайлов-старши ще бъде изцяло оправдан от съда за домашното принуждение.

 

Юмручното правораздаване се разиграва в нощта против съдбовния петък 13-и. Малко преди среднощ на незабавния телефон 112 постъпват две позвънявания от прокурорската щерка. Тийнейджърката Боряна оповестява с трептящ глас, че майка й лежи в безсъзнание на пода, а татко й държи нож и оглупял се заканва, че ще я заколи.

 

Органите на реда идват в дома на Михайлов съмнително късно – в 1.20 ч.

„ Получихме известие от дежурния прокурор в Софийската градска прокуратура за скандал в дома на прокурор от Перник. Незабавно за там отпътува следовател ", изяснява градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Незабавно, неотложно, какъв брой да е неотложно: чак час и половина след подадения сигнал ченгета идват на адреса – време, в което дамата е можело дамата да бъде убита.

 

Разследванията на магистратите. се правят единствено от Софийската градска прокуратура, по тази причина и казусът е бил докладван на тях, а не в Перник. Следователят направил оглед на мястото, разпитал и съседите. Показания обаче не били взети от родителите на Бисер Михайлов, въпреки те също да живеят в къщата.

 

Любопитна детайлност е, че съгласно следователя нямало данни за приложимост на алкохол и опиати. В Перник обаче е обществена загадка, че прокурор Бисер Михайлов е пияч и пие от обяд.

 

Под въздействието на високоградусовите питиета той става извънредно нападателен. Битата брачна половинка Биляна дружно с щерка си била откарана в болница, а на прокурор Михайлов беше повдигнато обвиняване за нанасяне на междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение. Според закона сходно закононарушение се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 4 година

 

Потулването на случая  стартира още на идващия ден. В необичайно телефонно изявление пред Нова тв, обещано от болничната стая, потърпевшата прокурорска половинка отхвърли да е яла пердах от мъжа си.

 

„ Мъжът ми в никакъв случай не ме е бил. Синината под окото ми най-вероятно е разследване от удара от рухването. Имах някакъв лек оток, който след това мина надолу към окото. Не е от побой. Конфликтът беше елементарен битов скандал. Категорично не съм жертва на домашно принуждение!

 

Снощи се случи елементарен спор сред нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство... “, описа много неубедително Биляна Михайлова, а всеки би могъл да заключи, че тя бе мощно уплашена и не споделя истината.

 

Ден по-късно в правосъдна зала пернишкият областен прокурор Бисер Михайлов също гневно отхвърли да е посягал на жена си. Двамата се скарали поради проблемите с правораздаването на сина им Васил, както и поради слабите оценки, които в последно време имала в учебно заведение щерка им. Показанията на 15-годишната прокурорска дъщеря също претърпяха смяна – ден след подадените от нея сигнали на незабавния телефон Боряна не помни, че е видяла баща си с нож в ръката и пред следовател споделя, че просто се уплашила, когато видяла майка си паднала на земята и се обадила на незабавния телефон, с цел да й бъде оказана по-бързо съответна здравна помощ.

 

Съседи на Бисер Михайлов, поискали анонимност по обясними аргументи обаче свидетелстват, че пернишкият прокурор е станал легендарен с побоите, които постоянно нанася над жена си.

 

„ За никого в Перник не беше изненада задържането на Михайлов по обвинявания в домашно принуждение. Та той бие жена си безусловно всяка седмица – всички знаят това. Става изключително нападателен под въздействието на алкохол. Съпругата му неведнъж е бягала по нощница от вкъщи си по късни доби, с цел да се избави от юмруците му “, описват комшии на скандалния пернишки прокурор.

 

Според думите им преди към 4 години Бисер Михайлов нанесъл обществен побой над жена си в известния пернишки ресторант „ Елдорадо “, и то пред очите на над 20 очевидци. Нито един от слисаните клиенти на заведението обаче не посмял да повика полиция, като притежателят на ресторанта въпреки всичко се намесил и отървал прокурорската половинка от шамарите на брачна половинка си. На идващия ден сутринта Бисер Михайлов персонално дошъл в ресторанта дружно с тогавашния заместник-директор на полицията в Перник, с цел да изисква записите от камерите да бъдат изтрити.

 

Жителите на миньорския град са на мнение, че нападателният манталитет на сина на Бисер Михайлов – 19-годишният Васил, се дължи точно на възпитанието, обещано от татко му.

„ Прокурорският наследник Васил Михайлов е умалено копие на баща си, а като дребен постоянно ядеше пердах в дома си. Васил постоянно е ставал очевидец на побоите, които татко му е нанасял над майка му, а самият той също беше жертва на домашно принуждение. Питайте съучениците му, те ще ви опишат по какъв начин като възпитаник Васил постоянно ходеше на учебно заведение с белези по цялото тяло, нанесени от удари с колан “, описват перничани.

 

Прокурорският наследник Васил Михайлов се прочу преди година с голям брой побои, нанесени над негови съграждани, останали неразследвани от полицията в Перник. След като случаите на експанзия станаха медийно известни, против наследника на Бисер Михайлов бяха формирани четири каузи. Съвсем неотдавна Васил бе упрекнат и за опасност за ликвидиране, отправена към приятелката му Боряна. 20-годишното момиче, което е било гадже в продължение на две години с прокурорския наследник, описа в телевизионно изявление, че до момента в който е била к него, редовно е била бита и заплашвана от Васил.

„ Дори не мога да назова точната численост на случаите, в които съм била удряна от него – многочислени са “, споделя инквизираната Боряна.

 

Пернишкият областен прокурор Бисер Михайлов не за първи път забърква името си в престъпна спекулация. През есента на 2010 година сътрудници на ДАНС и антимафиоти от  ГДБОП го арестуваха по пижама, а брат му Васил беше изкаран по долни дрехи с белезници дома си при полицейска акция против лихварската империя на обвинителя.

До акцията се стигна, откакто против Бисер Михайлов бе подадена тъжба, че заплашвал свои длъжници, на които давал пари назаем. В тъжба брачната половинка на пернишки предприемач, непосредствен другар на магистрата твърди, че била заплашвана със заливане с киселина и похищение на децата.

 

 

Обвинителят отпуснал заем от 30 000 лв. и получавал месечни лихви от 3700 лева Освен това принудил дамата и брачна половинка й да поемат отговорности за 20 000 лв.. Въпреки сериозните обвинявания, Бисер Михайлов беше освободен още същия ден против алегорична парична гаранция, а делото против него и брат му беше прекъснато след това.

 

Сигнали против Бисер Михайлов е пускал и серийният палач Станислав Ангелов – Сиси, който изтърпява присъда пожизнен затвор с право на подмяна за убийството на Цветелин Карпузов, Ангел Христов и Биляна Кръстева. Преди едно от правосъдните съвещания Сиси пусна сигнал, в който обвиняваше Бисер Михайлов във връзки с проведената престъпност. Той твърдеше, че прокурорът постоянно играел карти с наркобоса Васил Арарски – Райко Кръвта, който беше показно разстрелян през 2005 година и че бил един от маститите лихвари в миньорския град “.

 

Въпреки перманентните крими кавги към Бисер Михайлов, сина му Васил и неговия брат, пернишкият  областен прокурор към момента е част от държавното обвиняване.

Очаква се в идващите дни изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов въпреки всичко да изиска отстраняването на самозабравилия се Бисер Михайлов от Окръжната прокуратура в Перник.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Станислав Ангелов – Сиси Цветелин Карпузов Ангел Христов Биляна Кръстева Васил Михайлов Бисер Михайлов прокурор Перник Васил Арарски – Райко Кръвта Борислав Сарафов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР