По-всичко личи, че ще гласуваме с машини на балотажа в

...
По-всичко личи, че ще гласуваме с машини на балотажа в
Коментари Харесай

Росица Матева: Къде е флашката на зам.-министъра на електронното управление?

По-всичко проличава, че ще гласуваме с машини на балотажа в неделя. Процедурата за уверение е протекла по разпоредбите. Институциите свършиха своята работа в малко време “. Това съобщи в ефира на БТВ представителят на ЦИК Росица Матева.

„ ГЕРБ, ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ бяха по време на довереното създаване. То се прави в Министерството на електронното ръководство, само че процедурата е предоставена от ЦИК. При нея софтуерът се заключва. Днес следобяд машините би трябвало да с подготвени и да тръгнат към секциите “, посочи тя.

„ В четвъртък след 20 часа на ръководителя на ЦИК са връчени документи от ДАНС, в които е обявено, че другите получатели са президентът, ръководителят на Народното събрание и министър-председателят. Председателят на ЦИК Камелия Нейкова е говорила с трите институции. На идващия ден бяхме осведомени със справката на ДАНС и информацията в нея е смущаваща. Не е сниман хеш код, както се твърди, тъй като този хеш код е обществен. Той се разгласява в решението на трите институции “, изясни Матева.

Тя е безапелационна, че Централната изборна комисия не е била част от „ интензивно мероприятие “.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР