По всичко изглежда, че т.нар. хартиена коалиция“ е готова да

...
По всичко изглежда, че т.нар. хартиена коалиция“ е готова да
Коментари Харесай

Реакциите за ветото: ГЕРБ, БСП и ДПС не смятат да отстъпват от хартиената бюлетина


По всичко наподобява, че така наречен „ хартиена коалиция “ е подготвена да гласоподава още веднъж за опцията гласоподавателите .

„ Има задоволително декларирана воля от парламентарните групи това несъгласие да не бъде почетено и да се препотвърдят измененията в Изборния кодекс – по този начин, както ги гласувахме преди две седмици “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„ Избирателите са харесали нашето предложение за сканиращите машини, тъй като от една страна, се гласоподава единствено на хартия, въпреки това, се преброява от машините “, съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

„ Прочетохме претекстовете, няма противоконституционност. Очевидно по някаква целенасоченост работи президентът. Не одобряваме тези претекстове “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Това е един добър знак и дава опция на нашата парламентарна група и на останалите парламентарни сили да отворим полемиката по какъв начин могат да бъдат преодолени пречките пред реализацията на втория мандат “, счита ръководителят на ПГ на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

„ Машинното гласоподаване такова, каквото беше през миналите избори, има доверие в жителите и ниската изборна интензивност не се дължи на машините, а на свършената работа на политиците “, сподели Надежда Йорданова от „ Демократична България “.

„ Ние ще настояваме за нашите оферти, които бяха отхвърлени на първото и второто четене. Друг е въпросът по какъв начин и по какъв метод ще бъде изнасилен дневния ред на Народното събрание, с цел да може да бъде преодоляно това несъгласие “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

„ Към сегашния миг смесеното гласоподаване посредством връщането на хартията не подсигурява почтен избор “, счита Александър Николов от „ Български напредък “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР