По всички получени сигнали в Министерството на културата (МК) е

...
По всички получени сигнали в Министерството на културата (МК) е
Коментари Харесай

След скандали и сигнали: МОН започва порверка в НГДЕК

По всички получени сигнали в Министерството на културата (МК) е формирана инспекция от инспектората. МК може да вземе отношение по повдигнатия въпрос едвам след приключването ѝ, въз основа на направените констатации.

Това дадоха отговор на Българска телеграфна агенция от пресцентъра на МК във връзка писмо, изпратено през днешния ден до медиите и подписано от „ Бъдеще за НГДЕК “. В него се изнасят обстоятелства, свързани с Националната гимназия за антични езици и култури „ Свети Константин Кирил Философ “ (НГДЕК). Посочва се, че за последните две години повече от 35 висококвалифицирани преподаватели са освободени от служба, че има заведени над 25 каузи, а разноските, които НГДЕК е платила за тях, надвишават 50 хиляди лв.. В писмото се споделя, че в постройката на ул. „ Св. св. Кирил и Методий “ в образователно време от тавана пада мазилка, а тук-там има съществени пукнатини в стените, няма обособени кабинети по география, химия, биология и физика, а за близо 320 души (ученици и учители) са налични единствено две тоалетни, липсва учебен бюфет.

От 2019 година учениците от осми, девети и десети клас в НГДЕК нямат кабинет по осведомителни технологии, оборудван с компютри, се споделя още в писмото. Скандален е и фактът, че физкултурният салон в постройката на НГДЕК на Женския пазар е възложен от управлението за тренировки на баскетболен тим, нямащ нищо общо с учебното заведение, се споделя още в писмото.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР