По времето на социализма жилищата на българите изглеждаха по почти

...
По времето на социализма жилищата на българите изглеждаха по почти
Коментари Харесай

Спомени от соца: Когато кристалният сервиз в секцията беше символ на лукс

По времето на социализма жилищата на българите изглеждаха по съвсем идентичен метод. Не единствено че всички живеехме в панелки, само че и обзавеждането беше едно и също.

В коридора на жилището незабавно се виждаха строените в дълга редица обувки на жителите. Да се оставят пред вратата, се смяташе за доста „ селско”. Самият кулоар беше затрупан с балатум. В по-парвенюшките жилища пък - с мрамор, написа soc.bg.

Холът беше облепен с тапети – по този начин го заварвахаме, като се нанасяхме. По-късно съгласно настоящата мода на едната стена се залепяше фототапет. От едната страна беше ситуирана наложителната холна гарнитура – диван, два фотьойла и две табуретки, покрити с китеници. Пред дивана има ниска масичка, покрита с плетено мильо или каре с българска бродерия. Върху нея е сложена ваза с изкуствени цветя. Срещу меката мебел е голямата секция, а там на видно място е поставена бутилка с уиски върху накланяща се подложка. В секциите са подредени кристални сервизи – знак на благоденствие, както и порцеланов сервиз за чай или кафе, създаден в Съветския съюз. Тук-таме има и книги – български класици и „ Световна класика”. Подът е затрупан с персийски килим.

Всички по-ценни движимости – като тв приемник, пералня, ледник, радио се покриваха от прилежните домакини с покривчица, с цел да не се прашат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР