По времето на Бойко Борисов българските служби бяха приспани, за

...
По времето на Бойко Борисов българските служби бяха приспани, за
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Службите излъгаха, че война няма да има, пързалят премиера

" По времето на Бойко Борисов българските служби бяха приспани, с цел да не виждат корупционните схеми, само че това най-после даде други отблясъци ". Това сподели в ефира на Българска национална телевизия депутатът от " Демократична България " и ръководител на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Атанас Атанасов.

Той заподозря българските служби, че се пробват да " пързалят " премиера и държавното управление поради войната в Украйна.По думите му на закрито съвещание на Народното събрание малко преди Русия да нападна Украйна, представители на службите са оповестили, че не чакат да се стигне до война. " За два месеца имаше две закрити съвещания на Народното събрание. На едното бяха изслушвани министър председателят и шефове на служби, а на другото - към този момент някогашният министър на защитата Стефан Янев и шефове на служби.

" На първото съвещание от българското разузнаване споделиха, че война няма да има. Или са неспособни да събират информация, или имат такава и заблуждават Народното събрание. Аз ще работя да се обясни този въпрос ", сподели Атанасов.

Управляващите са младежи, без политически опит, и това го карало да мисли, че службите ги " пързалят " и това би трябвало да се приключи, посочи той. Депутатът от " Демократична България " поддържа решението на държавното управление да изгони двама съветски дипломати поради шпионаж.

Според него сходно деяние би трябвало да се предприеме и против посланика Елеонора Митрофанова. По думите му не може дипломат на която и да е страна " да назовава българските институции натовски подлоги ".

Няколко дни след началото на войната посолството на Русия в София употребява израза " евроатлантически подлоги ", описвайки прекъсването на съветски уеб сайтове в България. Самата Митрофанова пък съпостави дейностите на Русия в Украйна с тези по време на руско-турската освободителна война.В случая с отзоваването на съветските дипломати контраразузнаването си е свършило работата, само че настоя следствието да продължи и да се откри кой институции дават информация.

Според ген. Атанасов българският военачалник, който е упрекнат, че е помагал на руснаците в шпионажа, надали самичък е успявал да събере информацията, тъй като от 7 години не бил на работа.

По отношение на газовата карта на България Атанас Атанасов е виждал копие на нея, където в документите било записано, че държавното управление на Борисов е поело ангажимент към Русия " да не толерира различни газопроводи на " Газпром ". По думите му това забавило построяването на газовата връзка с Гърция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР