По време на визитата в Грузия специалният представител на Парламентарната

...
По време на визитата в Грузия специалният представител на Парламентарната
Коментари Харесай

Вигенин настоява за хуманитарен подход в Грузия

По време на визитата в Грузия специфичният представител на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа - ОССЕ за Южен Кавказ Кристиан Вигенин прикани за продължение на напъните за помиряване посредством възстановяване на изискванията на живот на хората, наранени от продължителните спорове.

Вигенин беседва с хора, разселени от споровете в Грузия , посещавайки няколко жилищни комплекса, предоставени от грузинското държавно управление. Той е осведомен с напъните за възстановяване на изискванията им на живот. Вигенин също по този начин се срещна и с представители на Мисията за наблюдаване на Европейски Съюз и съпроводен от патрул на задачата посети административната гранична линия наоколо до Одзиси.

" Конфликтите тук в Грузия не престават да имат мъчителни последствия за хиляди души ", акцентира Вигенин.

" Действия, като затварянето на контролно-пропускателните пунктове на административните граници и премахването на образованието на родния език на популацията , имат действителни и трайни негативни последствия върху живота на локалните. От филантропична позиция се надявам, че сходни дейности ще бъдат прекратени, с цел да могат живущите последователно да се върнат към естествения си живот ", добавя той.

Вигенин удостоверява още веднъж уговорката си да работи за засилено интернационално внимание към продължаващите спорове и тяхното човешко измерение.

" Колкото повече компликации се основават пред естественото всекидневие на хората и добросъседските контакти, толкоз повече развиването в района ще бъде забавено и популацията ще страда и ще бъде пострадало. Близките контакти сред хората биха могли да бъдат мощна положителна мощ за помиряване ", акцентира той.

След срещите си с представители на политическите партии, Вигенин отбелязва и напъните за осъществяване на конституционна промяна в Грузия и предизвиква всички политически сили да работят за постигането на допустимо най-широк политически консенсус. " От грузинския народ зависи да реши по какъв начин страната да бъде ръководена и се надявам, че може да бъде реализирано необятно съгласие в полза на дълготрайната непоклатимост ", акцентира Вигенин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР