По време на визитата си на космодрума Восточний руският президент

...
По време на визитата си на космодрума Восточний руският президент
Коментари Харесай

Какво подари Путин на Маша от Ростов на Дон?

По време на визитата си на космодрума " Восточний " съветският президент Владимир Путин, преди да се срещне с Ким Чен-ун, имаше опцията да пообщува с надарена съветска ученичка от 9-и клас, която е увлечена по галактическите действия, в частност от създаването на спътници, съобщи ТАСС. Това беше деветокласничката Маша Андреева от Ростов на Дон, която на 1 септември по време на открит урок описа на Путин за увлечението си по Космоса.

Сега Путин я разпита дали й е харесал космодрумът и тя отговори утвърдително. После Маша му благодари, че й е дал опция да го посети и разгорещено изрази предпочитание съветската космонавтика да продължи да напредва и тя да способства за това. 



Путин изненада ученичката и като й сподели, че с изключение на проведената аудиенция за нея на космодрума, на 15-и септември тя ще участва и на изстрелването на пилотирана задача до Международната галактическа станция. Става дума за галактическия транспортен съд " Союз МС-24 ", с който ще пътуват съветски космонавти дружно с астронавт от НАСА.

После Путин подари на момичето и кутийка със сребърен ключ вътре, за който сподели, че това е ключът за ръководство на старта на пилотирания галактически транспортен съд.



По време на срещата си с Путин на 1 септември, когато той присътва на открития урок, Маша му описа, че от три години се занимава със спътници и имала цялостен екип, с който създава спътници. Тогава момичето се обърна към Путин с молба учениците в профилираните паралелки за галактически науки и разработки да могат да обикалят из обекти на съветската галактическа организация в страната. Путин хареса концепцията и по този начин се стигна и до визитата на Маша на космодрума през днешния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР