По време на Великденските празници ремонтни дейности няма да се

...
По време на Великденските празници ремонтни дейности няма да се
Коментари Харесай

По Великден спират движението на тежките камиони по най натоваренитe пътища

По време на Великденските празници ремонтни действия няма да се правят

Утре - 5 април, последният работен ден преди четирите почивни дни за Великден, от 16 ч. до 20 ч. се лимитира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата, оповестиха от АПИ. Оттам предлагат на водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на " Пътна полиция ", която следи и подхваща нужните дейности за организацията на трафика.
Движението на МПС над 12 тона ще е лимитирано по следните пътни посоки:
автомагистралите;
път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала " Струма " при Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ;
път I-4 п. в. " Коритна " - Велико Търново - Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София;
път I-9 Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път на град София;
път II-99 Бургас - Царево.

Тежкотоварните транспортни средства ще бъдат лимитирани и в последния почивен ден - 9 април (понеделник), от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел " Даскалово " до кръстовище " Драгичево ".

На 9 април (понеделник) от 10 ч. до 20 ч. в същия сектор ще има две ленти за прибиращите се към София. По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала " Люлин ".

По време на Великденските празници ремонтни действия няма да се правят, с цел да не се затруднява трафикът и водачите да пътуват умерено.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР