По време на Великденските празници Пътна полиция ще проведе специализирани

...
По време на Великденските празници Пътна полиция ще проведе специализирани
Коментари Харесай

За Великден: "Пътна полиция" ще следи за шофьори употребили алкохол и наркотици​

По време на Великденските празници " Пътна полиция " ще организира профилирани интервенции против водачи използвали алкохол и опиати. Това сподели на брифинг гл. контрольор Росен Рапчев от Групово дело " Национална полиция ". Шофьорите ще бъдат проверявани и за дееспособност. Той добави, че всички механически средства за надзор на скоростта ще работят на оптимален режим.

Главен контрольор Рапчев изясни още, че ще има интензивно наличие на чиновници от " Пътна полиция " на входните и изходните артерии от огромните градове, основните пътища и автомагистралите, както и на секторите, където има централизация на транспортни катастрофи. По думите му, с максимален трафик се чака да има по пътя от Благоевград към Кулата, от София до Калотина, по републиканския път Русе - Хасково и по автомагистралите.

По главните пътни артерии ще бъде лимитирано и придвижването на товарни транспортни средства.
Главен контрольор Стефан Стефанов от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " разяснява, че са направени голям брой инспекции на църкви и църковни обекти. Проверени са 1606 обекта и са връчени 232 разпоредителни документа. Той добави, че 29 пожарни автомобила ще бъдат ситуирани край църковни обекти, а 142 чиновници на основната дирекция ще бъдат дежурни във вечерта на празника.

Инспектор Асен Мичев от Охранителна полиция съобщи, че са взети ограничения за недопускане на терористични актове. Няма да се позволяват в църковните обекти и местата, където ще има празнични мероприятия лица във очевидно нетрезво положение, с обемисти багажи и огнестрелно оръжие, сподели още той и добави, че ще има всеобщо полицейско наличие наоколо до обектите.

На територията на София ще се охраняват 118 църковни храма и ще има построени филтровъчни пунктове, където ще се правят инспекции, само че не на всички лица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР