По време на Великденските пости единственото, което може да се

...
По време на Великденските пости единственото, което може да се
Коментари Харесай

Ползите от постите и гладуването

По време на Великденските пости единственото, което може да се случи, е човек да спре да приема медикаментите си. Това сподели диетологът доктор Огнян Симеонов в изявление за Агенция „ Фокус “ по отношение на 40-дневните Великденски пости.

" Всеки може да избира по какъв брой време да пости. 40-дневният интервал може да се отрази само и единствено здравословно на човек, тъй като той стопира да яде всичко, което е животинско. Тялото стартира да се прочиства ", сподели още Симеонов.

" Много лекари настояват това. Когато човек стартира да пости, е доста значимо 80 % от храната да бъде растителна, а не преработвана. С тялото стартира да се пречиства. Това на се отнася за картофите и ориза, които подлежат на преправяне ", изясни доктор Симеонов. Диетологът обърна внимание, че през 2017 година е излязъл кино лентата „ What the Health “.

" В него вземат участие доста лекари, които настояват нещо доста забавно – кое предизвиква болесттите у хората. 70 % от хората умират от заболявания като рак, диабет, инсулти и инфаркти. Основната причина за това е храната. Когато човек опита за първи път постите, доста внезапно му се усъвършенства здравословното положение ", добави още диетологът.

По думите му гладуването един път седмично е потребно.

" То има извънредно мощен лековит резултат. Има два типа гладувания – изсъхнал пост и влажен пост. Едното е единствено на вода, а другото без храна и без вода. Проф. Сергей Филонов е написал книга „ Лечение на организма със лични сили “. Най-интересното, което е разкрил, е, че доста хора с разнообразни заболявания като рак, диабет, се възвръщат извънредно бързо. Говоря за случаи на трети и четвърти етапи на рак ", сподели още диетологът.

Д-р Симеонов акцентира, че е съперник на хората, които отслабват или се пробват да отслабват с апетит. По думите му гладуването не е добър способ за намаляване. „ Чрез хранене е най-хубавият “, изясни диетологът.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР