По време на валутната търговия във вторник сутринта стойността на

...
По време на валутната търговия във вторник сутринта стойността на
Коментари Харесай

Доларът умерено поевтинява към еврото и паунда

По време на валутната търговия във вторник сутринта цената на щатския $ умерено спада по отношение на еврото и английската лира, леко се повишава по отношение на йената.

Според данните от днешната сесия, към 10,25 часа българско време обменният курс на общата европейска валута по отношение на $ се увеличи до $0,9887 за едно евро от равнището на предходното затваряне от $0,9824 за евро.

Курсът на английската лира стерлинг във връзка с $ се повишава до $1,1396 за един паунд, спрямо $1,1322 за паунд в края на вчерашната търговия.

Цената на американската валута по отношение на японската се увеличи до 144,64 йени за един $ против 144,53 йени за $ ден по-рано.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден сутринта се намали с 0,12%, до 111,62 пункта.

Във вторник вложителите не чакат значими макроикономически данни, до момента в който фондовите тържища в Китай и Хонконг са затворени заради празник, тъй че размерът на търговията бе понижен преди отварянето на борсовите площадки в Европа и Съединените щати.

Паундът се стабилизира по отношение на $ след осезателен скок в понеделник - английската валута се увеличи ден по-рано до 1,13 $ за паунд от 1,11 $. Тази реакция последва новината, че английското държавно управление отхвърли да понижи налозите за богатите поради недоволството на народа.

Тази седмица вложителите чакат значима статистика за пазара на труда в Съединени американски щати, която ще бъде оповестена в петък. Анализаторите предвиждат, че безработицата в страната през септември остава на равнището от август - 3,7%, а броят на заетите в неземеделските браншове на стопанската система се е нараснал с 250 000.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР