По време на валутната търговия в четвъртък сутринта американският долар

...
По време на валутната търговия в четвъртък сутринта американският долар
Коментари Харесай

Доларът отстъпва пред еврото и йената

По време на валутната търговия в четвъртък сутринта американският $ умерено се намалява по отношение на еврото и другите съществени международни валути. Търговците правят оценка резултатите от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати и чакат решенията на Европейската централна банка и Банката на Англия.

Индексът ICE, който демонстрира представянето на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), се намали с 0,3% по време на днешната утринна търговия.

Към 10:05 часа българско време общата европейска валута пораства по отношение на американската с 0,10% и двойката евро/долар се търгуваше за $0,0999 спрямо курса $1,0990 за едно евро при затварянето на сесията в сряда.

Вчера Фед предстоящо увеличи главния лихвен % с 25 базисни пункта, до 4,5-4,75% годишно. На предходното съвещание процентът беше повишен с 50 базисни пункта, а преди този момент четири пъти с по 75 базисни пункта.

Ръководителят на централната банка на Съединени американски щати Джеръм Пауъл на конференция след срещата призна за първи път, че " дезинфлационният развой е почнал ", написа Trading Economics. Той също по този начин призна, че процентът няма да надвишава 5% и повтори, че централната банка може да реализира закъснение на инфлацията, без да нанесе обилни вреди на стопанската система. Пауъл означи, че не чака Фед да понижи лихвите през 2023 година, в случай че икономическото показване е в сходство с прогнозите. Тонът на изказванията му обаче даде вяра на участниците на пазара, че цикълът на повишение на лихвите може скоро да завърши.

Британската лира стерлинг се повишава с 0,04% - до $1,2380 за един паунд спрямо $1,2376 за паунд в края на последната сесия.

Банката на Англия и ЕЦБ ще разгласяват решенията си за лихвите през днешния ден. Очаква се и двете централни банки да покачат главните си лихви с 50 базисни пункта.

Американската валута през днешния ден сутринта поевтинява във връзка с японската с 0,17% и се търгува на пазара на равнище 128,71 йени за един $ по отношение на 128,98 йени за $ предходния ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР