По време на ваканция на плажа да се натъкнеш на

...
По време на ваканция на плажа да се натъкнеш на
Коментари Харесай

Мъж улови отровен морски охлюв "син дракон" по крайбрежието на Тексас

По време на почивка на плажа да се натъкнеш на токсичен морски охлюв е малко евентуално, съобщи CNN.

 

Точно това се случи обаче на жителя на Сан Антонио Ерик Янта по време на пътуването си до остров Мустанг - 18-километрова линия земя в Мексиканския залив покрай Корпус Кристи, Тексас.

 

 

Докато се разхождали по плажа, Янта и брачната половинка му Анна забелязали малко синьо-бяло създание, което било не повече от един сантиметър и се придържало към една канара. Мъж я подвига, с цел да я прегледа от близко, и я снима, преди да я пусне деликатно назад във водата.

Тогава Янта не знаеше, че са се сблъскали с отровния Glaucus atlanticus, прочут още като " наследник змей ".

" Виждали сме доста медузи като португалския боен човек, само че в никакъв случай такова животно ", споделя Янта.

 

Според Националната океанска работа португалският боен човек е сифонофор - тип, непосредствен до медузите.
Веднага откакто снимал видеото, Янта се присъединил в Reddit, с цел да могат потребителите да му оказват помощ да разпознава животното.

 

 

Адаптират се, с цел да заобикалят хищници

Обикновено синият змей живее на повърхността на открития океан, споделя Дейвид Хикс, професор и шеф на Училището по науки за Земята, околната среда и морето в Университета на Тексас в долината Рио Гранде в Единбург.
Охлювите имат яркосин под и по-мек сребрист цвят на гърба, споделя той. Сините дракони плуват по тил, с цел да може синьото на долната им страна да се слее с водата, а сивото - с морската повърхнина, споделя Хикс.

 

Това се назовава контразасенчване - еволюционна линия, която оказва помощ на животните да заобикалят хищници, споделя той.
Морските охлюви могат да бъдат открити на съвсем всеки плаж в тропическите и субтропическите ширини, само че дребният им размер значи, че множеството плажуващи не ги виждат, споделя той.

 

" Освен това те са с меко тяло, тъй че постоянно се разпадат, до момента в който преминат през зоната на прибоя и се отсрочат на брега ", споделя Хикс.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР