По време на тоталитаризма се произвеждаха не огромно количество филми,

...
По време на тоталитаризма се произвеждаха не огромно количество филми,
Коментари Харесай

Боил Банов: Германия затвори пазара за мародерите ни от иманярството

По време на тоталитаризма се произвеждаха не голямо количество филми, произвеждаха се по 15 на година, само че и те бяха незадоволителни. Сега се създават по 10, тогава обаче издръжката беше обезпечена. Сега за страна като България са нужни към 20 пълнометражни филми на година. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 министърът на културата Боил Банов за развиването на филмовата ни промишленост.

"Филмът "Ага " - един необикновен филм, ние ще помогнем от министерството за представянето му на Оскарите ", сподели министърът. "В Америка за Оскарите се прави акция, не може просто да отидеш и да ти гледат кино лентата - там законите са една огромна продуцентска къща да застане зад теб, да лобира, те събират пари, ние също ще помогнем с една сериозна сума, тъй като заслужава ", добави той.

Според Боил Банов в общ проект българското кино се развива съществено - "това се усеща - по феновете, по публиката ". "Българското кино към момента се лута сред авторския, сложния филм, и кино лентата от вида на "Под прикритие ", да кажем. И в това търсене се раждат шедьоври като "Ага ", да вземем за пример. Можем да се надяваме на Оскар за чуждоезичен филм - можем, да ", убеден е Боил Банов.

За Любомир Левчев

"Един голям стихотворец – светла му памет! Много тъжно е, когато такива фигури, които дълги години са били водачи на това общество, които са крепили духа на това общество, си отиват. Но продължаваме напред, подобен е животът. Ще се свържем с околните му за нашата Алея на славата, той има място там, заслужва да бъде измежду най-големите. Това е, какво да кажа още? Тъжно! "

За политиката и хората на изкуството

"Любомир Левчев е подобен голям стихотворец, както и Светлин (Светлин Русев), подобен голям гений, голям художник. Властта постоянно се е изкушавала да държи покрай себе си създателите, да им се радва, да се демонстрира с тях. И постоянно ще се изкушава, само че огромният създател не може да бъде вързан през идеология. "

За мародерите в иманярството

"Германия ни връща над 220 артефакта, нелегално изкопани артефакти, и нелегално пренесени в Германия. Голяма наслада е това връщане, то е без аналог. Следствие на това, че в Германия трансформираха своето законодателство. И отпаднаха едни големи пазари - не е загадка, че най-големите пазари на противозаконни полезности, антики и творби на изкуствата, са Германия, Австрия и Швейцария.

И до момента там не се обръщаше доста внимание на това, продаваха се свободно, което облекчаваше нашите мародери тук да изнасят и да намират добър пазар. Това нещо завърши, първият знак е действителен, съответен, на взаимната работа на службите е реалност.

Между другото след 3 месеца чакаме още едно, доста по-голямо даже като размер връщане, ще върнем още откраднати от страната и от поколенията полезности. И от ден на ден ще върви по този начин, все по-често ще връщат, до момента в който не затворим пазарите. Докато схванат мародерите, че тези пазари са затворени. Сега и с Швейцария сме пред сключване на взаимно съглашение, ще работим доста интензивно да работим и там, и в действителност през ограничение на пазарите ще им спрем бизнеса.

Става дума за артефакти главно от римската ера, римски артефакти, само че скъпи и значими за страната неща, които би трябвало да са в българските музеи, които учените да изследват и публиката да им се радва и да покачва своето самочувствие.

За културния туризъм

"Културният туризъм доста съществено покачва своето значение за стопанската система на България. Много хора идват към този момент поради нейното културно завещание. Тук по-важното е, че с цел да отидеш да видиш една полезност, би трябвало да можеш да стигнеш до нея - да има добър път, по този начин и ние можем да социализираме кметовете и т. н.

В Италия, в Гърция хората имат блестящи пътища, доста по-лесна е социализацията и оттова доста по-лесна е рекламата. Да рекламираш нещо, за което ще ти би трябвало тежко проходима техника да го достигнеш, е малко неуместно. Така че първо да си оправим страната от вътрешната страна, работим доста, откриваме доста повече обекти, по планове на социализация, и с поправената инфраструктура на страната нещата ще си дойдат на мястото. "

За Ларгото и Елена Йончева

"Моята работа е да давам отговор на упованията на обществото, омръзна ми да се политизират нещата, това е дразнещото - да се употребяват за политически цели, раздухват се като балони тези прословути плочки. То се разбра от всички, че тези 2 реда плочки са там, с цел да се отводнява. Ако се чупят, идва компанията, оправят ги, данъкоплатецът не заплаща там. Ще се измисли, ще се направи по-добре, само че тук като кажат "това е ггрешка, вижте къде отидоха парите ".

Няма нещо, направено с толкоз старания, подобен огромен план, и всичко да е съвършено. Затова има гаранционен интервал, с цел да види строителят, да поправи. По време на употреба човек се сблъсква с какво ли не, само че не се натоварват данъкоплатците. Но в този момент съм подготвен да отидем с тв камерите, да забележим какъв брой доста групи чужденци идват на този обект, хора през 2-3 м, и идват наложително на него, той е привлекателен обект. Той в случай че е неприятен обект, и в случай че е неприятно изработен, никой няма да стъпи. Това е огромното мерило. "

За дело против Йончева

"Още мислим, първо то се оказа доста скъпо. Като заведеш дело, плащаш едни такси, което по никакъв начин не ми е прелестно. Второ, моите юристи следиха тя какво е говорила - тя постоянно, очевидно е посъветвана добре, приказва в трето лице, "партията, специалистите сочат ", т. е. мъчно може да се захване. И с изключение на един обществен резултат - "Банов я съди ", кой знае какво друго няма да се реализира с това дело. А и трето, в известна степен ми е толкоз безинтересна цялата обстановка и тази персона, че не виждам за какво би трябвало да се занимавам с нея изобщо. С всичките.

За бюджета за просвета

"Имаме тактика в държавното управление, включително и с господин Горанов, вървим по нея, то не е просто да си желая повече, а е една тактика за 4 години, в която културата да заеме от ден на ден подобаващото си място за образованието. Защото обучение без просвета няма, просвета без обучение има, само че обучение без просвета - не. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР