По време на тази среща на върха ще бъдат взети

...
По време на тази среща на върха ще бъдат взети
Коментари Харесай

Мария Габриел: Не е прецедент български премиер да присъства на среща на върха на НАТО

По време на тази среща на върха ще бъдат взети решения, които директно се отнасят към пълномощията на изпълнителната власт, касаят външната политика, отраслови министерства като министерство на защитата. Мисля, че няма казус, в противен случай и през годините сме имали такива моменти, в които министър- ръководител да участва на тези срещи на върха. Това разяснява Мария Габриел преди началото на закритото взаимно съвещание на Комисията по защита и Комисията по външна политика по отношение на това, че министър председателят Денков ще води делегацията за срещата на върха на НАТО , съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Няма място за напрежение, става въпрос за това, че България има свое постоянно държавно управление и тя е парламентарна република. Иска просто да съобщи своята позиция ясно ", добави тя.

По думите й, тя има религия в разсъдъка и разговора и в това, че България може единствено да завоюва, в случай че институциите си сътрудничат и приказва на интернационалната сцена в европейски проект с един глас.

Относно тематиката с избор на български еврокомисар и номинациите на ГЕРБ-СДС, и тази на ПП-ДБ Габриел сподели:

" Трябва да разгледаме въпроса двустранно, на първо време ние постоянно можем да желаеме да запазим ресора, за който аз съм отговаряла 4 години и в него е най-голямата стратегия за просвета и обучение. Решението обаче е напълно на Урсула фон дер Лаейн ".

За предлагането на ГЕРБ-СДС за еврокомисар Мария Габриел сподели, че тя е почтена кандидатура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР