По време на търговията вчера сутринта, акциите на First Republic

...
По време на търговията вчера сутринта, акциите на First Republic
Коментари Харесай

Връща ли се цунамито на банковата криза?

По време на търговията през вчерашния ден сутринта, акциите на First Republic Bank паднаха с повече от 20%, след рекордното рухване с съвсем 50% във вторник, когато банката съобщи, че през март е изгубила Щатски долар 100 милиарда в депозити.

First Republic Bank е под огромен напън, откакто поредност от банкови банкрути предишния месец провокираха страхове от по-широка банкова рецесия в Съединени американски щати. Основана в Сан Франциско през 1985 година, банката е известна с огромно ипотечно кредитиране и забележителна група богати клиенти, доста от които държат в банката повече пари от сумите, обезпечени от страната.

Смята се, че First Republic Bank е уязвима поради отдръпването на клиенти и е притисната от по-високите ливени проценти, защото е принудена да заплаща повече, с цел да поддържа депозити, като в същото време печели по-малко от жилищните заеми, отпуснати, когато лихвите бяха по-ниски.

По избавителен проект, предишния месец някои от най-големите банки в Америка вляха във First Republic Bank свежи Щатски долар...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР