Плащането урежда дело, заведено срещу банката в САЩ, което накърни

...
Плащането урежда дело, заведено срещу банката в САЩ, което накърни
Коментари Харесай

След поредица скандали Credit Suisse поема курс към драстични икономии

Плащането урежда дело, заведено против банката в Съединени американски щати, което накърни репутацията ѝ. Исковете, предявени от основния прокурор на Ню Джърси, са свързани с бизнес на банката преди 2008 година, включващ обезпечени с жилищни ипотеки скъпи бумаги (RMBS).

Според офиса на основния прокурор, Credit Suisse е „ подвела вложителите и е взела участие в машинация по отношение на предлагането и продажбата на RMBS “.

В последна сметка банката се споразумя делото да приключи с избраното обезщетение. В свое изказване Credit Suisse уточни, че е „ удовлетворена ” от постигането на съглашение и съобщи, че то бележи „ значима стъпка в напъните на банката за самодейно разрешаване на правосъдни разногласия ”.

Междувременно Credit Suisse беше въвлечена в поредност от кавги. През юни, след първия углавен развой в Швейцария против една от огромните й банки, Credit Suisse получи неоправдателна присъда за това, че не е предотвратила прането на пари от българска тайфа за трафик на кокаин. Банката апелира присъдата.

Освен това финансовата институция все...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР