По време на своето председателство България ще работи за единна,

...
По време на своето председателство България ще работи за единна,
Коментари Харесай

Павлова: По време на своето председателство България ще работи за единна, сигурна и цифрова Европа

По време на своето председателство България ще работи за единна, сигурна и цифрова Европа, сподели във Велико Търново министърът на Българското председателство Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила.

Пред многочислената аудитория в Музея "Възраждане и учредително заседание ", тя означи, че във Велико Търново е последната районна среща, обвързвана с подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. По думите й в границите на пет месеца са се състояли голям брой срещи във всички райони на страната, а мненията и предложенията от срещите ще бъдат систематизирани до края на ноември. Павлова акцентира, че страната ни е получила доста висока оценка от европейските институции във връзка с целите за председателството.

Темата за младежите се обрисува като основен приоритет, а българското председателство ще зададе тона за идната финансова рамка за Европейски Съюз, напомни Павлова. По целта "Сигурност и непоклатимост " ще бъдат коментирани промени в законодателството по политиките за миграцията и Единния защитителен съюз. Специфичният принос във връзка с председателството на България е обвързвано със Западните Балкани. "Българското председателство ще бъде балканско председателство, и първият триумф по тази тематика към този момент е реализиран, тъй като към този момент е доказан от ръководителя Юнкер, и от ръководителя Таяни, както и от президента Туск, който я е присъединил в лидерската стратегия за 2018 година ", сподели министър Лиляна Павлова.

Четвъртият приоритет е обвързван с единния дигитален пазар и цифровата стопанска система, уточни тя. В приветствието си кметът Даниел Панов уточни, че преди 138 години в постройката на Учредителното заседание е призната Търновската конституция, сложено е началото на Третата българска страна и на парламентаризма. Той акцентира, че Велико Търново и България от епохи принадлежат към общото европейско културно и духовно пространство, а мотото на българското председателство "Съединението прави силата " се появява за първи път у нас във Велико Търново през 1911 година, когато е изписано върху фасадата на читалище "Надежда ", където заседава петото Велико Народно заседание.

Министър Павлова акцентира, че когато се е търсело предложение за българския лозунг на председателството над 60 % от запитаните са предложили "Съединението прави силата ", а до момента при всички срещи никой не е споделил, че това не е добър и значим лозунг.
През шестте месеца на българското председателство Велико Търново ще бъде хазаин на три събития на високо равнище, стана ясно по време на срещата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР