По време на Студената война голям брой американски войници са

...
По време на Студената война голям брой американски войници са
Коментари Харесай

Виновно ли е НЛО за смъртта на американски пилот?

По време на Студената война огромен брой американски бойци са ситуирани в десетки военни бази в цяла Западна Европа. Въздушното пространство непрекъснато е било следено за появяването на противников летателни обекти и за провокации от страна на Съветския съюз и страните от Варшавския контракт.

Такива провокации е имало и от двете страни на двата лагера. Понякога нервите са били опънати до прекаленост.

В този интервал са регистрирани огромен брой случаи на НЛО, като множеството от тях са неточности, породени от нервното очакване на врага. Повечето приключват единствено с уплах и комплициране, само че няколка имат съдбовен край.

Такъв е казусът с американският водач Уилям Шафнър, който излетява от военната база Бинброк в Англия, с цел да преследва засечени от радарите НЛО, след което изчезва безследно.

Това се случва на 8 септември 1970 година. Тогава военната база Бинброк получава незабавен сигнал за засечен от радарите НЛО, като съмненията са, че това може да е руски разследващ аероплан. Получена е заповед да се изпрати изтребител, който да прихване летящия обект. Задачата поема американският капитан Шафнър, който е считан за умел водач с доста летателни часове и опит в действителни бойни дейности от войната във Виетнам.

По това време той и други американски водачи са командировани в британската база Бинброк и извършват военни задания.

Шафнър се насочва в региона на Северно море, където е бил засечен обекта и поддържа връзка с наземния надзор, който го насочва към задачата. Той съумява да откри образен контакт с НЛО и се пробва да реализира и радиовръзка.
 НЛО Thinkstock/Getty Images
От базата го предизвестяват да винмава и да бъде в подготвеност за бойни дейности.

Малко по-късно радиовръзката с Шафнър изчезва. Намират изтребителя му разрушен на дъното на Северно море. Когато обаче отварят кабината, тялото на Шафнър липсва.

Този случай остава затулен в загадка дълго време, като формалната версия е, че това е драматичен случай.

През 1992 година във вестник Grimsby Evening Telegraph се появява човек, който твърди, че е проучвал злополуките на Кралските въздушни сили, бил е член на комисията, която е разследвала злополуките на военните самолети. Той твърди, че след случая с капитан Шафнър е почнало следствие, което открило, че повода за злополуката не е бил руски аероплан.

От конфиденциален запис излиза наяве, че капитанът е съобщил, че вижда доста ярка светлина във формата на конус. Тя била толкоз мощна,че заслепявала очите му. Той докладвал и за обект, наподобяващ на топка за билярд, който като че ли се движел като опашка след главния обект. Шафнър се опитал да се приближи, с цел да блокира пътя му и тогава връзката с наземния надзор изчезнала.

Астронавти признават за срещи с НЛО (ВИДЕО)

Новите материали по случая, предоставени на пресата водят до огромна медийна вълна със спекулации и жълти заглавия.

През 2003 година мистерията на този случай е публично развенчана. Тогава военните разсекретяват документите по случая. Оказва, че предоставеният през 1992 г запис на диалога е подправен и това е случай.

Според отчета на Кралските въздушни сили случаят е станал, откакто капитан Шафнър е направил неточност и е паднал в морето и няма никакви данни за среща с незнаен летящ обект, нито доказателства, че НЛО е обвързвано с случая по какъвто и да е метод.

Разбира се, остават и скептици на тази версия. Те не престават да имат вяра, че в действителност формалните документи са фалшифицирани.

Още по тематиката за НЛО:

Мистерията " Розуел " - началото на феномена НЛО (ВИДЕО)

Близо до нас ли са извънземните?

Лазер крие Земята от извънземните

Древните космодруми на Земята

НЛО реализира контакт с учени (ВИДЕО) По тематиката Феноменът НЛО - научна фантастика или истина?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР