По време на срещата в понеделник китайският лидер Си Дзинпин

...
По време на срещата в понеделник китайският лидер Си Дзинпин
Коментари Харесай

Китай подкрепя мирните преговори за Украйна, но не спомена ядрената заплаха

По време на срещата в понеделник китайският водач Си Дзинпин е декларирал на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че Китай е " мощно смутен от актуалната обстановка в Украйна " и " от самото начало е стоял на страната на мира и ще продължи да предизвиква мирните договаряния ", се споделя в известие, оповестено от китайското външно министерство.

" Подкрепяме и чакаме възобновяването на мирните договаряния сред Русия и Украйна. В същото време се надяваме, че Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз ще водят изчерпателен разговор с Русия ", сподели Си на Байдън, съгласно текста.

Си също по този начин изброи стъпките, които интернационалната общественост би трябвало да предприеме за справяне с рецесията, и прикани " да се заобикаля борба сред огромните страни ".

Но в описа на китайската страна липсваше основен миг, показан в отчета, оповестен от Белия дом след към тричасовата среща сред двамата водачи, отбелязва CNN.

" Президентът Байдън и президентът Си потвърдиха единодушието си, че в никакъв случай не би трябвало да се води нуклеарна война и в никакъв случай не може да бъде извоювана, и подчертаха, че се опълчват на потреблението или опасността от потребление на нуклеарни оръжия в Украйна ", се споделя в отчета на Белия дом за срещата.

В изказването на Вашингтон се споделя още, че Байдън е " повдигнал въпроса за бруталната война на Русия против Украйна и безотговорните закани на Русия за потребление на нуклеарно оръжие ".

  Снимка: (Alex Brandon/AP)

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР