По време на срещата с колегата си в Йордания, вицепремиерът

...
По време на срещата с колегата си в Йордания, вицепремиерът
Коментари Харесай

В Йордания: Мария Габриел подчерта нуждата от хуманитарна помощ за Газа

По време на срещата с сътрудника си в Йордания, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел акцентира потребността от филантропична помощ за Ивицата Газа.

 
Разбира се, поддържаме и решението за две страни. Трябва да отбележа, че за нас Йордания към този момент се е потвърдила като районен миротворец и поддържаме напъните ви за кротичък проект, с цел да спасите човешки животи.
Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи

На собствен ред Айман ал-Сафади предизвести, че плануваната военната интервенция на Израел в град Рафа, която съответствува с началото на Рамадан през март, може да разшири спора в Близкия изток.

С Мария Габриел са разискали и двустранните връзки сред двете страни. Тя е била призната и на визита при краля на Йордания. След нея, Абдула II се е срещнал и с президента на Палестинската автономност. 

 
Подчертаваме, че няма време за губене. С всеки минал ден, в който тази война продължава, се покачва рискът от разгръщане и увеличение на жертвите. Това, което се случва в този момент, е закононарушение против човечеството във всичките му аспекти.
Айман ал-Сафади, вицепремиер и министър на външните работи на Йордания

Хуманитарната ситуация продължава да се влошава - в Северна Газа оповестиха, че двумесечно дете е умряло от апетит. Според местните управляващи жертвите на ударите в анклава към този момент са близо 30 000. От ООН подчертават, че достъпът до чиста вода е доста стеснен, а рискът от разпространяване на заболявания нараства.

На юг - от израелската войска споделят, че са завладели бойци на Хамас в Хан Юнис, до момента в който опитвали да избягат, криейки се измежду цивилните. Освен това допълват, че са прекратили военната интервенция в болничното заведение " Нaсър ", която се намира в града.

В северните елементи на Израел и през днешния ден се задействаха сирени за паника. По-рано от " Хизбула " обявиха, че са атакували позиции на еврейската страна към границата с Ливан. В същото време се твърди, че двама бойци на групировката са починали при въздушна интервенция на Израел в Сирия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР