По време на срещата с френския президент Еманюел Макрон в

...
По време на срещата с френския президент Еманюел Макрон в
Коментари Харесай

Косово иска мирно споразумение със Сърбия

По време на срещата с френския президент Еманюел Макрон в Париж президентът на Косово Хашим Тачи е изразил готовността на управляващите в Прищина да реализират спокойно съглашение със Сърбия. Това оповестиха от кабинета на Тачи в Прищина. Двамата са разискали "преговорния развой сред Сърбия и Косово и евроатлантическата вероятност за Косово и Западните Балкани ", написа още в известието.
Имаме подготвеност да продължим разговора със Сърбия и да реализираме оконочателно спокойно съглашение, което ще докара до взаимно признание и участие в Организация на обединените нации ", сподели Хашим Тачи. Според него това значи "пълна интернационална консолидация на Косово, която ще отвори вратите за непознатите вложения в страната ". "Това значи развиване за Косово. Това значи повече разцвет, по-добър живот за всички жители на Косово. Косово има единствено една цел - участие в Европейски Съюз и НАТО ", акцентира Хашим Тачи, съобщи БГНЕС.
"Президентът Макрон поддържа трайният мир, развиването на Косово и района ", написа в края на известието, което бе оповестено от кабинета на косовския държавен глава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР