„По време на срещата на върха на НАТО имах среща

...
„По време на срещата на върха на НАТО имах среща
Коментари Харесай

Петков и Ковачевски проведоха полезен разговор в Брюксел

„ По време на срещата на върха на НАТО имах среща с българския сътрудник Кирил Петков. Двамата изразихме удовлетворението си от динамичността на двустранното съдействие сред районен съд Македония и България, което се реализира посредством работните групи през миналия интервал, в това число и посредством подписаните контракти и меморандуми за съдействие допълнително области, които са от общ интерес”.

Това заяви македонският министър председател Димитър Ковачевски, който разгласява и фотоси от срещата.

В македонската делегация вземат участие вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич и външният министър Буяр Османи. Петков е придружаван единствено от съветника си Весела Чернева, прецизира БГНЕС.

„ Двамата оценихме, че вършим съществени крачки напред, при цялостното координиране на външната и отбранителната политика на РСМ с тази на Европейски Съюз. Това води до задълбочаване на връзките сред двете страни и по този метод подвигаме равнището на политическия разговор. Имаме аргументи да бъдем оптимисти за задълбочаването на съдействието сред двете страни, което форсира процеса на европейската интеграция на РСМ”, написа Ковачевски.

„ Полезен диалог с Димитър Ковачевски в Брюксел. Потвърдихме задоволството си от работата на експертните групи, развиването на добросъседските ни връзки и европейската вероятност на Северна Македония”, написа в Twitter министър председателят Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР