По време на срещата между британския министър-председател Борис Джонсън и

...
По време на срещата между британския министър-председател Борис Джонсън и
Коментари Харесай

Макрон: Не можем да се споразумеем с Великобритания за 30 дни

По време на срещата сред английския министър-председател Борис Джонсън и френския президент Еманюел Макрон стана ясно, че съгласно втория договорка не може да бъде реализирана в идващите 30 дни, написа Фокус, цитирайки английския вестник The Independent.

„ Не можем да намерим ново съглашение за отдръпване в идващите 30 дни “, съобщи Макрон.

Според него сходно съглашение не е подвластно на нито един самостоятелен член на Европейски Съюз и не може да бъде реализирано с лека ръка.

Той въпреки всичко загатна, че договорка може и да има, в случай че тя не се отдалечава прекалено много от първичните договорености.

Макрон също отхвърли обвиняванията, че играе ролята на „ неприятното ченге “ в договарянията сред Англия и Европейски Съюз.

„ Бях показан като неприятното момче в групата, а в реалност просто постоянно съм бил явен, че е изработен избор и не можем да го пренебрегваме “, твърди френският президент.

Той съобщи също по този начин, че неговата позиция във връзка с Брекзит е обвързвана с „ почитание на решението “ на английския народ, само че въпреки това е негово обвързване да пази Европейски Съюз и в никакъв случай не би направил нещо, което би „ отслабило “ съюза.

„ Като другар и съдружник мога да кажа, че зависи от Англия да реши ориста си “, добави той.

Борис Джонсън от своя страна съобщи, че желае да реализира договорка с Брюксел и има вяра, че такава може да бъде контрактувана. Въпреки това той удостовери, че Обединеното кралство е положило старания с цел да се приготви за Брекзит без договорка и с цел да обезпечи „ безпрепятствено и безполезнено “ излизане от Европейски Съюз на жителите „ и от двете страни “ на Ламанша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР