По време на срещата двамата са обменили идеи за продължаване

...
По време на срещата двамата са обменили идеи за продължаване
Коментари Харесай

Кючюк и Бучковски единодушни: Стените нямат място между държави съседки

По време на срещата двамата са обменили хрумвания за продължение на процеса по възобновяване на доверието сред двете страни, като съгласно Кючюк Северна Македония се нуждае от политическа непоклатимост и мощен проевропейски дневен ред, които ще подсигуряват продължаването на процеса на евроинтеграция.

" Трябва да се възвърне доверието в контракта за добросъседство. Само посредством него може да изградим дълготрайно съгласие и другарство. Ключът за сполучливи добросъседски връзки е в построяването на взаимни инфраструктурни, просветителни и културни планове, които да свързват двете страни. Уверен съм, че доста скоро държавните управления на България и Северна Македония ще извърнат тил на национализма и ще се ангажират с градивни договаряния, тъй като стените нямат място в нашите връзките “.

Евродепутатът Кючюк увери Бучковски, че в качеството му на непрекъснат докладчик на Европейския парламент ще продължи да работи за основаване на проект за съдействие сред двете страни, който да има съответни цели и стратегия за превъзмогване на висящите двустранни въпроси, това ще разреши формалното започване на договаряния за присъединение с Европейски Съюз. Двамата се сплотиха и към концепцията за основаване на взаимни медийни планове, които да сложат завършек на подправените вести и националистическата изразителност.

„ Бидейки най-близки, знаем доста малко за другия. Много постоянно ние спорим за неща, които са в предишното, само че в същото време са обект на спекулации от страна на медиите. Ето за какво, основаването на взаимни медийни планове, които да сложат завършек на подправените вести и националистическата изразителност, ще е от фундаментално значение за превъзмогване на нашите разлики.”, съобщи Кючюк след срещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР