По време на среща с руския посланик заместник-министърът на външните

...
По време на среща с руския посланик заместник-министърът на външните
Коментари Харесай

Солидарни: Северна Корея подкрепя всяко решение на Русия за справяне с вчерашния бунт

По време на среща с съветския дипломат заместник-министърът на външните работи на Северна Корея съобщи, че поддържа всяко решение на съветското управление за справяне с неотдавнашния протест, оповестиха севернокорейските държавни медии, представени от „ Гардиън “.

Заместник-министърът на външните работи Им Чон Ил „ изрази твърдото си разбиране, че неотдавнашното въоръжено въстание в Русия ще бъде сполучливо потушено в сходство със устрема и волята на съветския народ “, съобщи държавната осведомителна организация KCNA.

Тежко въоръжените съветски наемници, които този уикенд напреднаха през по-голямата част от пътя към Москва, стопираха настъплението си, в едно от най-големите провокации към властта на президента Владимир Путин, с ход, който съгласно техния водач Пригожин ще избегне кръвопролитията.

Северна Корея се стреми да откри по-тесни връзки с Кремъл и поддържа Москва, откакто тя нахлу в Украйна предходната година, обвинявайки „ хегемонистичната политика “ на Съединени американски щати и Запада.

Севернокорейският министър също по този начин съобщи, че има вяра, че съветската войска ще „ преодолее тестванията и тъгите и героично ще излезе победител в специфичната военна интервенция против Украйна “, съгласно KCNA.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР