По време на специалната конференция на разработчиците на Huawei -

...
По време на специалната конференция на разработчиците на Huawei -
Коментари Харесай

HUAWEI представи EMUI10, за да осигури смарт изживяване във всички възможни сценарии

По време на специфичната конференция на разработчиците на Huawei - Huawei Developer Conference, компанията публично стартира и EMUI10, дружно с новата си операционна система HarmonyOS. Д-р Уанг Ченглу, президент на отдела по софтуерно инженерство в Huawei Consumer Business Group, показа, че EMUI10 е пионер в разпространяването на софтуерни приложения, които дават изцяло потребителско преживяване във всички вероятни сюжети. Разработването му разрешава потреблението на характерни приложения като аудио и видео позвънявания във всевъзможни обстановки, разнообразни бизнес услуги сред устройства и смарт устройства за автомобил. В същото време опцията за създаване на едно приложение един път и гладкото му имплементиране върху разнообразни устройства, фрапантно понижава разноските за разработка и форсира даването на неповторимо потребителско преживяване във всички сюжети на бъдещето.
EMUI разрешава свързването сред устройства, както и сред устройства и приложения, като по този метод в допълнение усъвършенства услугите в най-различни обстановки. Екипът зад EMUI има вяра в откритите връзки и благоприятни условия за съдействие, като се надява повече сътрудници и разработчици да се причислят към идеята за основаване на новаторско прекарване във всички вероятни сюжети.
Д-р Уанг разгласи в края на конференцията, че бета версията на EMUI10 ще бъде вътрешно тествана на 8 септември със серията Huawei P30 и други модели, а EMUI10 ще бъде разполагаем в идващото потомство артикули от серията Mate.

Д-р Уанг Ченглу, президент на отдела по софтуерно инженерство в Huawei, Huawei Consumer Business Group
EMUI има над 500 милиона дейни консуматори на ден, а към EMUI10 е прибавен и нощен режим
Към момента, на ден дейните консуматори на интерфейса EMUI в артикули на Huawei са над 500 милиона в 216 страни като се поддържат 77 езика. Различни разработки бяха направени през последните 7 години, от 2012 насам, когато първият EMUI1.0 бе стартиран. Huawei постоянно се стреми да дава ъпдейт на EMUI услугите и премиум преживяване за всички сегашни консуматори. Статистиката демонстрира, че процентът на Huawei устройства, които са ъпдейтвани на EMUI8.0 и EMUI9.0 е достигнал надлежно 79% и 84%, като се чака броя на потребителите, които ще ъпдейтнат към EMUI10 да доближи 150 милиона.
През последните години Huawei влага доста в научната и развойна активност за EMUI, с цел да може непрекъснато да покачва неговата производителсност и усъсвършенства работата му. Технологията GPU Turbo на Huawei усилва успеваемостта на графиката с 60%, до момента в който мрежовата технология Link Turbo разрешава на смарт телефон устройствата да агрегират достъп до 4G и WiFi мрежи и по този начин до обезпечават 70% по-бърза връзка, в сравнение с два изолираното потребление на 4G мрежа. Други нововъведения като файловата система EROFS (Extended Read-Only File System), усъвършенства скоростта на четене на данни с 20%, а вграденият компилатор Ark Compiler в допълнение усъвършенства продуктивността на приложенията от трети страни с 60%.
EMUI10 дава три значими ъпдейта: UX дизайн, унифицирано потребителско преживяване във всички сюжети и нов стандарт във връзка с оперативната активност.
EMUI10 прибавя и така наречен „ Тъмен режим ", посредством който се покачва равнището на образен комфорт. Изследванията на самостоятелния човешки фактор демонстрират, че яркостта и наситеността на облика се възприемат друго според от фона. Тъмният режим усъвършенства както контраста сред текстовете и тъмните фонове, по този начин и цветът на текста и иконите на приложенията, като крайният резултат е доста нараснал образен комфорт.
Разпределената технология ще промени взаимоотношението сред другите типове устройства, употребявайки техните общи благоприятни условия.
EMUI10 разполага с революционната технология за осъществяване на HD видеоразговори сред няколко устройства. Потребителите могат да реализират аудио и видеоповиквания без значение къде се намират. При входящо повикване потребителят може да отговори, употребявайки смарт колонка. При видеоповикване пък диалогът може да бъде извършен посредством тв приемник, екран в автомобил или даже посредством директна връзка от дрон, тъй че приятелите и фамилията ви да могат да видят гледката от него. Ако сте в работна среда, можете да се възползвате от опцията за шерване на екран сред преносим компютър и смарт телефон, реализиране посредством елементарно наличен drag-and-drop.
За да се имплементира новата разпределена технология, първо би трябвало да бъдат виртуализирани хардуерните благоприятни условия на всяко устройство. С други думи, опциите на всяко устройство във връзка с екран, камера, микрофон или представител не са основани толкоз на самото устройство, колкото на голям брой от споделени запаси. По този метод всяко устройство може да черпи нужните му функционалности или хардуерна мощност от общия, споделен набор запаси, и да споделя своята мощност с тази на други устройства. По този метод другите устройства биха могли функционално да бъдат слети в едно.
Huawei обичайно обръща доста огромно внимание на сигурността. В допълнение към функционалността на продуктите си, компанията дава и разпределена система за сигурност, функционираща при всички сюжети. Тя укрепва доста системата за сигурност на устройствата, на база на собсвен хардуер и програмен продукт. Архитектурата на чипсета и ядрото на системата са основа за сигурността и надеждността на всички интервенции. Единствено устройства, оторизирани от потребителя, ще могат да се свързват с други устройства, а криптираният информационен код обезпечава оптималната отбрана при обмяната на данни.
Приложения, които се създават един път и се осъществяват на разнообразни устройства за разнообразни сюжети
Съществуват от ден на ден и по-разнообразни смарт устройства като смарт телефони и смарт тв приемници, а с развиването на екосистемата за приложения броят устройства, които всеки консуматор има, пораства непрестанно. Потребителите желаят да имат аналогично преживяване, когато употребяват едно и също приложение на разнообразни типове устройства, както и да имат непрекъснат достъп до набора с услуги, без значение кое устройство употребяват и къде се намират. В тази връзка разработчиците се изправят пред големи провокации във връзка с разнообразието от устройства, езиковото разнообразие и обмяната на данни сред другите типове устройства.
В настъпващата епоха на голям брой сюжети и устройства на разработчиците на приложения им се постанова да трансформират своя метод. EMUI дава разпределен UI фреймуърк и виртуализирани хардуерни благоприятни условия. В резултат на това разработчиците могат да основават приложения, подобаващи за голям брой типове устройства, без да има потребност едно и също приложение да бъде приспособено още веднъж и още веднъж.
EMUI въплъщава напредъкът при създаването на екосистеми
През последните години броят на потребителите, употребяващи смарт телефони на Huawei, се усили стремглаво. Брандът достави 100 млн. смарт телефона единствено през първите 5 месеца на 2019, а в бъдеще EMUI ще даде още повече приложения и опция за свързвани сред устройствата на притежателите на устройствата на компанията.
Huawei постоянно се е придържал към концепцията да открива благоприятни условия и технологии, които да са от изгода на всички, и в този дух прави платформи като Ark Compiler и Huawei DevEco Studio по-достъпни за потребителите и разработчиците. Компанията има желание да работи взаимно със софтуерни разработчици и корпоративни сътрудници, с цел да бъде основано едно прелестно и новаторско преживяване за потребителите във всички сюжети.
P30 серията е първата с Beta версията на EMUI10, като скоро ще я последват и други модели на Huawei
Устройствата от флагманската P30 серия на Huawei са първите, които на 8 септември ще бъдат ъпгрейднати до бета версията на EMUI10 за реализирането на вътрешни проби, като по-късно през годината новият интерфейс ще стане наличен и за смарт телефоните от серията Mate 20. Д-р Уанг Ченлу разгласи, че EMUI10 ще бъде внедрена и в устройствата от идната серия Mate 30. Повече информация за EMUI10 можете да получите на формалните осведомителни канали на Huawei.
Екипът на Huawei, изравен зад създаването на EMUI, чака с оптимизъм бъдещото си партньорство с разработчици и корпоративни сътрудници от целия свят, с цел да достави на потребителите едно невиждано до момента преживяване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР