По време на специална сесия на британския парламент по-високопоставени депутати,

...
По време на специална сесия на британския парламент по-високопоставени депутати,
Коментари Харесай

Британски депутати се заклеха във вярност към новия крал

По време на специфична сесия на английския парламент по-високопоставени депутати, в това число министър председателят Лиз Тръс, поставиха нова клетва за честност на крал Чарлз Трети.

След като по-рано денем принц Чарлз Филип Артър Джордж, най-големият наследник на починалата английска кралица Елизабет Втора, публично бе провъзгласен за идващ английски крал с името Чарлз Трети, малко по-късно, невиждано в събота, английският парламент събра депутатите.

Председателят на Камарата на общините сър Линдси Хойл откри изключителната сесия и пръв постави клетва, последван от най-дълго служилия народен представител сър Питър Ботъмли.

Хойл означи, че заради времевите ограничавания през днешния ден единствено дребна част от депутатите могат да положат клетва за честност.

Лиз Тръс бе измежду тях. Текстът на клетвата гласи:

" Заклевам се във всемогъщия Бог да бъда правилен и да бъда същински лоялен на Негово Величество крал Чарлз, неговите наследници и приемници, тъй че помогни ми, Боже! “.

Историческият миг е доста необичаен, тъй като втори следващ ден в границите на траура се събират дружно депутатите от Камарата на общините и благородниците от Камарата на лордовете.

Предполага се, че до погребението няма да има други сесии на Народното събрание.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още <
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР