По време на сън човек може да остане извън нашата

...
По време на сън човек може да остане извън нашата
Коментари Харесай

Възможно ли е да учим докато спим?

По време на сън човек може да остане отвън нашата действителност, да посети вълшебен светове, да пътува във времето и да поддържа връзка с родственици и приятели, от дълго време отишли ​​в различен свят. Идеята за двупосочна връзка сред латентен човек и някой от действителността обаче се смяташе за нещо от сферата на научната фантастика. Сега обаче, интернационален екип от учени от Северозападния университет в Чикаго и от Германия, Франция и Нидерландия съумя отчасти да трансформира приказката в действителност, доказвайки опцията за двупосочен контакт сред спящи и будни хора.

Изследването се основава на два обстоятелството. Първо, знае се, че е вероятен еднопосочен контакт. Доказано е, че спящите хора могат да получават и обработват външни сигнали като миризми, звуци и други фактори. Освен това има данни за противоположна сигнализация. Така нареченото осъзнато сънуване разрешава на човек да разбере, че е насън и да предава сигнали, употребявайки придвижвания на очите или промени в мимиката.

В изследването са определени доброволци, които помнят най-малко по един сън седмично. Субектите са получили авансово образование за техники за сигнализиране на съня. Те също с подготвени да вземат решение елементарни математически задания, като движат очите си напред-назад - да вземем за пример, верният отговор на „ осем минус шест “ би означавал, че погледът на спящия индивид ще се движи два пъти наляво и надясно. Движението на очите се записва с електроди, прикрепени към лицето, а електроенцефалографията (ЕЕГ) следи интензивността на съня.

Паралелни изследвания бяха извършени в Европа, където германците, да вземем за пример, предаваха своите математически умения, употребявайки писмеността на Морз, а французите работят със субекти, употребявайки противоположна връзка не посредством придвижвания на очите, а посредством управление на контракциите на лицевите мускули. Тествани са общо 36 души, а са направени 158 теста. В резултат на това са получени правилни отговори в 18% от опитите. При 18% отговорите са двусмислени, а погрешни - при 3%. 60% от спящите не реагират по никакъв метод на опит за определяне на контакт с тях.

Резултатите от теста ще разрешат да се преквалифицира сънят от развой, ваксиниран против външни въздействия, в човешко положение, което може да се управлява извън. В резултат на това учените могат да отворят необятна вероятност за въвеждането на нови способи на преподаване или творчество, употребяващи съня и фантазиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР