По време на събитието Wi-Fi 7 Day“ Qualcomm разказа за

...
По време на събитието Wi-Fi 7 Day“ Qualcomm разказа за
Коментари Харесай

Qualcomm представи Wi-Fi 7 с повишена производителност и ключови софтуерни оптимизации

По време на събитието „ Wi-Fi 7 Day “ Qualcomm описа за главните преимущества на новата технология за транспорт на данни, както и за спецификата на нейното използване.

Най-важните преимущества на Wi-Fi 7 спрямо предходната версия Wi-Fi 6E са разширението на канала в 6 GHz честотна лента от 160 на 320 MHz и опцията за едновременна връзка в няколко ленти по едно и също време – Multi-Link Operation (MLO). Технологията High Band Simulcient (HBS), предлагана от Qualcomm разрешава делене на разпределените 320 MHz в разнообразни ленти, да вземем за пример потребление на канал със широчина 160 MHz в 5 GHz лента и 160 MHz в 6 GHz лента. Това спомага за понижаване на латентността и елиминиране на разстройствата, присъщи на ширококаналните връзки.

Миналата година компанията показа решението FastConnect 7800 – първата Wi-Fi 7 комерсиална платформа. Тя разрешава постигане на скорости до 5,8 Gbps със забавяне от 2 милисекунди (ms), което съгласно Qualcomm разрешава на платформата да се конкурира с класическия Ethernet. Схемата за ръководство на зареждането в софтуерния съставен елемент Software Suite разрешава активиране на режим за икономисване на сила тъкмо сред изпращането на пакетите, като по този метод понижава потреблението на безжичния модул с повече от 25%. Софтуерното решение също по този начин понижава латентността с до 80%, като това не е единствено междинната стойност, а в 99% от случаите – пиковата стойност на латентността също е понижена.

Ефективността на тези решения става все по-очевидна при актуалните устройства, които изискват безжична връзка – да вземем за пример даже един скок от 100 ms забавяне може да бъде сериозен при очила за смесена действителност. Същото важи и когато не можете да свържете домашния си компютър или подпора посредством Ethernet или при стрийминг на игри посредством Steam или NVIDIA GeForce Experience.

Qualcomm счита, че най-важният въпрос е усъвършенстването на локалната безжична връзка със софтуерни средства – човек може да води VoIP диалози, само че връзката ненадейно да прекъсне заради евакуиране на огромен файл в друга част на същата мрежа. За да реши този проблем, компанията предлага методология Service Defined Wi-Fi, при която доставчиците на информационни услуги управляват освен разпределените канали и скоростта на предаване на данни по тях, само че и имат достъп до набора от свързани устройства и употребявани услуги, което им разрешава да усъвършенстват мрежата за крайния консуматор. Клиентът ще може да избира сред качествени характерности на цените – да вземем за пример да заплаща за „ цена за игри “ или за „ цена за работа от у дома “.

Решението включва принадлежности за телеметрия и разбор, които оказват помощ за усъвършенстване на свързаността в действително време, както и отворени API-та за непосредствено внедряване на софтуерни решения. Доставчикът ще получава по-пълна противоположна връзка и ще разполага с принадлежности за възстановяване на качеството на услугата – самодейното премахване на проблеми може да помогне за понижаване на броя на позвъняванията за поддръжка.

Qualcomm описа и за платформата за свързване 10G Fiber с вграден Wi-Fi 7 – тя се отличава с поддръжка на честотни ленти 2,5, 5 и 6 GHz със ширина на канала 320 MHz, 4K QAM модулация и оптималната обща пропускателна дарба до 33 Gbps, както и с функционалностите на Qualcomm Service Defined Wi-Fi. За семействата, които не разполагат с оптична съгласуваност, Qualcomm предлага закрепена платформа за достъп до 5G мрежа във всички налични честотни ленти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР