По време на Руския инвестиционен форум в Сочи АО „ВетроОГК“,

...
По време на Руския инвестиционен форум в Сочи АО „ВетроОГК“,
Коментари Харесай

Росатом ще строи вятърни паркове в Южна Русия

По време на Руския капиталов конгрес в Сочи АО „ ВетроОГК “, дъщерна компания на „ Росатом “, подписа редица документи за строителството на вятърни паркове с обща мощ до 600 мегавата в Южна Русия. Това оповестява atomic-energy.ru.

По-конкретно бе подписан Протокол за осъществяване на капиталов план за създаване на 200 мегавата вятърни електроцентрали в Краснодарския край. Общият размер на вложенията е 20,5 милиарда рубли. Очаква се централите да бъдат въведени в употреба в края на 2019 година

Подписано бе и съглашение за съдействие за създаване на вятърни електроцентрали с обща мощ до 400 мегавата в Ставрополския край.

„ Южна Русия е предпочитан район за осъществяване на тактиката на „ Росатом “ в направление ветроенергетика. Като се има поради локализацията на вятърни турбини във Волгодонск, „ Росатом “ ще сътвори в района близо 1000 нови работни места. Това е добър старт за развиването на новия бранш и диверсифицирането на портфейла на корпорацията в безвъглеродния сегмент на енергетиката “, съобщи генералният шеф на АО „ ВетроОГК “ Александър Корчагин.

Освен това „ Росатом “ влага 15 милиарда рубли в локализиране на производството на вятърни турбини и строителството на вятърни електроцентрали с мощ над 100 мегавата в Ростовска област.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР