По време на разследването стана ясно, че обвиняемият Валентин Иванов,

...
По време на разследването стана ясно, че обвиняемият Валентин Иванов,
Коментари Харесай

Д-р Гълъбова пред Фрог: Дори леките епилептични пристъпи водят до замъгляване на съзнанието, не е редно да...

По време на следствието стана ясно, че обвиненият Валентин Иванов, от 15 години страда от епилепсия и приема медикаменти, а съгласно персоналния му юрист, евентуално той е получил ненадейно прилошаване сега преди случая. 

Според Д-р Гълъбова е доста значимо да се види по какъв начин тъкмо е издадена неговата брошура, на какво съображение и за какво.

“Много евентуално е да се окаже, че има недостатъци в нормативната разпоредба, които да не прецезират задоволително издаването на шофьорски книжки в сходни случаи. 

“Когато човек има решение на ТЕЛК, шофьорската брошура минава през издаване на уверение, т.е. здравно за шофьорска брошура, което се издава от експерти,  трудово-експертни лекарски комисии, които се намират в транспортните лечебни заведения в страната. "

 

" Ако персоналният доктор е написал, че е издадено телково решение, постоянно ги връщат към въпросните комисии. Тези транспортни комисии са към пет за страната. В съответния случай би трябвало се ревизира по какъв ред е издадено това здравно, което от своя страна пък е разрешило издаването на шофьорската брошура. Чак тогава ще се види дали има нарушавания ”, разяснява доктор Гълъбова. 

 

Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР