По време на разходката кучето трябва да се оставя да

...
По време на разходката кучето трябва да се оставя да
Коментари Харесай

Ветеринар: Оставете кучето си да души всичко по време на разходка

По време на разходката кучето би трябвало да се оставя да души колкото си желае . Според кучешкия ветеринар и треньор Зоуи Белшоу, на кучетата би трябвало да им се разрешава да душат колкото желаят, когато са на разходка, вместо да бъдат влачени и направлявани принудително от притежателите си.

Като част от речта си на конгреса BSAVA 2023, Белшоу изясни, че притежателите постоянно гледат на разходките като на рутина, с цел да поддържат кучето си във физическа форма, до момента в който в действителност то играе жизненоважна роля в умствената стимулация.

„ Някои кучета, изключително по-възрастните, вървят с по-малко сила и за по-кратки интервали от време и избират постепенно да пълзят и да изследват ароматите към тях. Собствениците би трябвало да одобряват това, даже и да е досадно и разочароващо “, предизвести тя. " Подушването е доста, доста значимо ", акцентира тя.

Според ветеринаря с напредването на възрастта кучетата стават по-мотивирани да душят. „ Ако имате 10 минути за разходка и кучето измине 10 метра, само че подуши стълба за 9 минути и половина, това е доста по-добре за него, в сравнение с да го влачите и насилвате да тича в близост.

Собствениците могат да слушат подкаст или по някакъв метод да ускорят времето и да одобряват, че подушването е нещо в действителност значимо “, добави тя. Тъй като притежателите могат да създадат други корекции, с цел да улеснят живота на по-възрастно куче , Белшоу поучава да инсталирате меки постелки за попречване на рухвания, разнообразни стилове на игра и промени в диетата.

За кучета, страдащи от когнитивен спад или загуба на зрение или слух, потреблението на обонянието е от решаващо значение. Например скриването на храна на разнообразни места, с цел да насърчите кучето да я намира единствено, е занимателна форма на подготовка на мозъка, която оказва помощ да поддържате мозъка на застаряващото ни куче деен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР